Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Yargıtaya yazdığım temyiz reddedilmiş ve 2 sene 6 ay artı 800 tl para cezası gereken usul ve yasaya uygun olan hükmün onanması  diyerek tarafıma tebliğ edilmiş ne yapmam gerekyor ? Ne yapacağımı şaşırdım ? Suç fuhuşa yer temin etme aracılık vs. ? Bir kıza kiraladığım evde benimde evli ve ayrı evde oturuyorken kızın o evde fuhuş yapması ve yaptırması sonucu alınan karardır . Bu mahkeme evliliğimi bitirdi şimdide hapismi yatacağım ? Lütfen biri yardım etsin

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
İki yol var:
 1) Kararın size tebliğinden itibaren 1 ay içinde Anayasa Mahkemesine başvurmak. Bunun için dosyanın incelenmesi ve yargılama esnasında ne gibi bir hakkınızın ihlal edildiğini (adil yargılanma hakkı olabilir) tespit etmek gereklidir. AYM itirazınızı haklı görürse yeniden yargılanmanıza karar verir, ancak inceleme sırasında infaz durmaz.

2) CMK 308 uyarınca Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına itiraz etmesi için başvurmak. Ancak bu kabul edilmez ise 1 şıktaki süreyi kaçırma ihtimali yüksek. Kabul edilse bile riskli çünkü cezayı onayan daire eski kararını tekrar edebilir ve bu durumda yine süre kaçmış olur.

Yargıtay onama kararını tarayıp profilimdeki e-mail adresine gönderirseniz konuyla ilişkin daha fazla bilgi verebilirim. Dosyayı görmek gerekmektedir. Ne yazık ki cezanız ertelemeye de girmiyor.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Çok teşekkürler mail adresinize ilettim . Bana bu adilce gelmiyor 2 sene boyınca hiç iletişime geçilmeden en aon karar biz karar verdik hadi hapse..

İlgili sorular

...