Trafik Hukuku kategorisinde tarafından
Trafikte yol alırken önümdeki araçtan yol istedim bi kaç kez yol verip önümü kesmeye başladı telefonla konuşuyordu ilk öğretim öğrenci servisi camım açıktı abi kusura bakma gibisindem elimi kaldırıp kendisinden özür babında yol verdim önümü kesti indiği gibi camımdan bana vuröaya başladı yumruklamaya başladı ve ağır hakeretler içeren küfür ederek arsı ardına yüzüme darp etmeye devam etti  o sırada kapnımı açtı tekrar vurmaya başladı burumda kırık çıktı darp raporumu alacam şu anda  hukuki yollarla kendisine ne türden dva açabilirim ve açmış oldugum davaları kazanma olasılığım ne kadar bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden kolay gelsin ve çok teşekkür ederim en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorım iyi günler

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Savcılığa şikayette bulunabilirsiniz ve tazminat talebi de mümkün. Kısa sorular için ulaşabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,
Savcılığa şikayette bulunabilirsiniz. Rapor almanız ve şahit göstermeniz önemli. Ayrıca manevi tazminat davası açabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yusuf Bey merhaba,

Hakaret ve Kasten Yaralama suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Yetkili savcılık makamı suçun gerçekleştiği yerdeki savcılık makamıdır. Bu sebeple o yargı bölgesindeki adliyede şikayetçi olmalısınız. Şikayet dilekçenize raporu eklemeniz, var ise tanıklarınızın bilgilerini belirtmeniz soruşturma aşaması için aydınlatıcı olur.  Olayın gerçekleştiği yerde kamera var ise bunu da bildirmeniz delillerin toplanması açısından lehinize olacaktır.  Kemik kırığı ve yüzde kalıcı hasar var ise tüm bunlar cezayı arttırıcı sebeplerdir.

Bununla birlikte maddi bir zararınız var ise ( hastane, ilaç masrafı gibi) bunu isteyebilir ve aynı zamanda manevi tazminat davası açabilirsiniz.  Bu tazminat taleplerinizi savcılık şikayeti ile isteyemeyeceğinizden ayrı bir dava olarak Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurmanız gerekmektedir.

İlgili sorular

2 cevap
20, Aralık, 2016 Ceza Hukuku kategorisinde Sedat Karaoğlan tarafından soruldu
1 cevap
4, Mart, 2018 Aile Hukuku kategorisinde gamze159753 tarafından soruldu
1 cevap
15, Nisan, 2016 Ceza Hukuku kategorisinde dilagursoy61 tarafından soruldu
0 cevap
18, Ocak, 2014 Ceza Hukuku kategorisinde mkcilgin87 tarafından soruldu
...