Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba. Şubat 2017 de malum davalarda iftiraya uğrayarak hakkımda gözaltı kararı verildi. Dört gün sonra mahkemece yurtdışı yasağı adli tedbiri ile serbest bırakıldım. Ancak 15 gün sonra Mart 2017 de trafikte GBT kontrolünde savcı beyin itirazı ve bir üst mahkemenin itirazı kabul etmesi ile hakkımda tutuklama kararı bulunduğunu öğrendim, olay yerinde yakalama işlemi yapıldı ve SEGBİS sistemi ile derhal ( bir saat içerisinde ) mahkemeye çıkarıldım, yine yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldım.

Ancak ben de bu durum çok kötü bir  GBT kontrolü fobisi yarattı. Ekim 2017 ye geldik aradan geçti kaç ay, bir ikinci kez savcını itirazı ile mahkemenin kabulü ile tutuklama kararı verilebilir diye endişe edip duruyorum. Araç ile dahi yola çıkarken, bir mekanda otururken endişe duyuyorum herhangi bir kontrolde vs. sıkıntı yaşayacam diye. aradan geçen sürede nüfus dairesinde de hastanelerde de işlerim oldu, herhangi bir sıkıntı yaşamadım yakalama vs. ancak işte Psikolojimi dahi bozmakta. Biliyorum, varsa böyle bir şey bir gün mutlaka çıkar, ancak insan psikolojisi işte.

Öğrenmek istediğim şey; Sizce dediğim gibi bir ikinci kez savcının itirazı tutuklama kararı vs. oluşabilmiş midir ve geçen bunca zamanda böyle birsey olsaydı bir GBT kontrolüne kadar zaten almaya gelirler miydi ? İçimi rahatlatacak açıklamalarda bulunabilir misiniz acaba ?

Uzun oldu, kusura bakmayın, Çok teşekkürler..

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,
Adli kontrol hükümlerini isteyerek yerine getirmeyen şüpheli veya sanık hakkında tutuklama kararı verilebilmektedir. Eğer adli kontrol hükümlerine uyarsanız bu süre içinde bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Bir avukat aracılığıyla süreç hakkında daha iyi bilgi almanızı öneririm.

İlgili sorular

0 cevap
16, Nisan, 2018 Genel Hukuk kategorisinde Ali taşcı tarafından soruldu
0 cevap
4, Ağustos, 2012 Genel Hukuk kategorisinde enesss tarafından soruldu
1 cevap
9, Temmuz, 2012 Ceza Hukuku kategorisinde BARBADOS tarafından soruldu
1 cevap
18, Mayıs, 2012 Ceza Hukuku kategorisinde msev_07 tarafından soruldu
...