Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Öncelikle umarım doğru yere açıyorumdur konumu. Merhabalar,

Hâlâ hayatta olan anneannem tüm malını öz ablama bıraktı, ailem de gidip hastaneden akıl sağlığı raporu aldı, noterden devri yaptı anneannem ablama.
Ama mesela bunun için bir para vermedik anneanneme, o da bizden para almadı. Ben noterde yoktum ama sanırım noter sormuş ablama ‘Anneannenize para verdiniz mi’ diye.  Kısaca belgeleyebilecek bir para yok ortada, çünkü ne biz verdik ne anneannem aldı. Geçen gün derste hoca ‘Muvazaa’ diye bir şeyden bahsetti.

Sorum şu ki yarın öbür gün anneannem vefat ettiğinde teyzem, dayım, veya onların çocukları ablama bırakılan bu maldan herhangi bir talepte bulunabilirler mi? Bulunmamaları yani mirastan faydalanmamaları için ne yapmamız gerekiyor? Muvazaa mı bu? Cevaplarınızı bekliyorum. Bu arada tapuda satış bedeli en düşük değermiş, aslında mülkün değeri yüksek.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Mirasçılar mirasçılardan mal kaçırma nedenine dayalı olarak tapu iptal ve tescil davası açabilirler. Satış var ise bu satışın olağan halde olması gerekir. Yani satan kişinin satmaya ihtiyaç halinde olması, değerinde veya değerine yakın satılması, bedelinin ödendiğinin gösterilebilmesi gerekir. Aksi halde tapu iptal ve tescil yoluyla diğer mirasçılar miras paylarını geri alabilirler. Ölünceye kadar bakım sözleşmesi yapılabilir. Ancak bu durumda da bunun gerçek olması gerekmektedir. Veya saklı pay oranını ihlal etmeksizin bir mirasçıya belirli bir mal bırakılabilir. Ancak tüm mallar bir mirasçıya bırakılamaz.

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
15, Kasım, 2012 Miras Hukuku kategorisinde mühendis tarafından soruldu
0 cevap
15, Ocak, 2017 Miras Hukuku kategorisinde yigitaslann tarafından soruldu
0 cevap
8, Mayıs, 2014 Miras Hukuku kategorisinde serpil7676 tarafından soruldu
...