Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
İyi günler,

7 yıl üstüne memleketime gelmiştim ve aracımla evime doğru geçerken çocukluk arkadaşım olan şahsı yanındaki diğer iki şahısla sokakta görüp yanına yanaştım ve halini hatrını sorup eve geçtiğimi isterse onu da eve bırakabileceğimi söyledim. Kabul edip aracıma bindi ve içmekte olduğu sigarasından yaklaşık olarak 3-4 nefes daha aldı bu sırada yola çıkacağım için aldığım kokuyla elindekinin uyuşturucu madde olduğu algılayarak kendisini bunu içmemesini içecekse yerinin benim arabam olmadığı şekilde ikaz ettim sonrasında uyuşturucu maddeyi sigara paketinin içine koydu ve yaklaşık 10 dakika sonra polis memurları tarafından yapılan aramalarda üzerinde yakalandı. Üzerimde ve aracımda herhangi bir suç unsuru bulunmamasına rağmen tanık olarak emniyete gidip ifade verdim daha sonrasında nöbetci savcılık benden de kan ve idrar testi istedi ve numuneleri vermek için memurlarla hastaneye gittik ve benden sadece idrar numunesi alındı. Bu sırada suçlu şahıs ifadesini bizzat anlattığım gibi vermiş olayla benim bir ilgim olmadığını ve nereden nasıl temin ettiğini de ifade etmiştir. Ben uyuşturucu kullanıcısı olmadığım için herhangi bir olumsuzluk beklemiyor iken Adli Tıp kurumundan tarafımıza gelen raporda THC-COOH metobolitinin saptandığı ve miktar tayininin yapılması için,yapılan idrar testinin teyitlenmesi için kan örneğine de ihtiyaçları olduğu şeklinde bir rapor gelmiştir. Bizzat savcılıktan aldığım rapora önce şaşırmış sonrasında bir yanlışlık olduğunu savcılığa beyan ettikten sonra SAĞLIK BAKANLIĞI KILAVUZu dahil pasif içicilerin de idrarının uyuşturucu madde testinde pozitif olabileceği şeklinde bilimsel makalelerle itiraz dilekçemi savcılığa teslim ettim. Savcılık Adli Tıpa tekrar itiraz dilekçeme dayalı belgeleri sunup olay anında uyuşturucu madde etkisi altında olup olmadığımı teyitlemesini bu durumun pasif içicilikle ilgili olup olmayacağı bilgilerini kuruma iletti ve Adli Tıp kurumu işlem yapmadan dosyayı tarafımıza geri yolladı.

Devlet belgelerle çalıştığı için şuan büyük bir zan altında ve büyük bir mağduriyet içerisindeyim. Memleketime geldiğime geleceğime, geçmişe ahde vefa gösterdiğime bin pişman haldeyim. Bu durumda soruşturmanın neticesi ne olur ve ne şekilde hareket etmem gerekiyor siz değerli avukatlarımızdan değerli cevaplarınızı bekliyorum.

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Sigara pasif içiciliğini bilirdim ama bunu ilk kez duydum. O zaman keşke ağızdan salya alınmasını isteseydiniz belki bir faydası olurdu. Şimdi ise tek yapılacak şey savunmanızla bağlı kalmak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden takipsizlik kararı verilmesini isteyebilirsiniz. Bir de uzun süre aktif uyuşturucu kullanımı halinde ortaya çıkan bulguları inceleyin, bunların sizde olmadığını kanıtlarsanız bir yerde de tesdüfi pasif içiciliği doğrulamış olursunuz. Devletimiz size bir hoş geldin süprizi yapmış,  şaka anlayışı biraz farklıdır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bugün itiraz dilekçeme Grup Başkanlığından cevap geldi ve olayın pasif difüzyon değerlerinin üstünde olduğu belirtilmiştir. Halen olay anında uyuşturu madde etkisi altında olup olmadığım hakkında kanıt niteliğinde bir rapor değilde kullanıcı olabileceğim şüphesinde rapor hazırlanmıştır. Olay anında üzerimde suç unsurunun bulunmaması, suçlu failin suçunu itiraf ve kabul etmesi üzerinden soruşturmayı yapan savcının beni bir rapor dahilinden suçlu bulmamasını talep edeceğim. Fakat izlenebilecek hukuki yollar nelerdir bunları da siz değerli avukatlarımızın göstermesini istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba. Aynı olay benim de başıma geldi. Araç içerisinde bulunan arkadaşlar arka koltukta birşey içiyorlardı tam arkadaşları indirmek için durdum polis geldi ve arkadaşın üzerinde bir miktar uyuşturucu çıktı. Arkadaş aynı sizin olayda olduğu gibi itiraf ve içtiğini bizim ile bir alakasının olmadığını söyledi. Bizde karakol gittik ifade verdik ve kan idrar örnekleri hepimizden alındı. Daha bir gelişme olmadı fakat daha sonra araç içerisinde içildiği için pasif içici olabilecegimi öğrendim. Sizin olay nasıl sonuçlandı bilgi verirseniz sevinirim.

İlgili sorular

1 cevap
4, Temmuz, 2019 Ceza Hukuku kategorisinde Bypatrom tarafından soruldu
0 cevap
16, Mart, 2019 Ceza Hukuku kategorisinde öçrukiye tarafından soruldu
0 cevap
13, Mart, 2019 Suç Hukuku kategorisinde yasin0034 tarafından soruldu
1 cevap
23, Şubat, 2019 Ceza Hukuku kategorisinde irmolcy tarafından soruldu
1 cevap
25, Aralık, 2018 Suç Hukuku kategorisinde emreozd55 tarafından soruldu
...