İş Hukuku kategorisinde tarafından
Bimere başvuru yaptım işten ayrıldım içsride hakedişlerim maaşım primlerim kaldı vermemekte ısrar ediyorlar bşmerden bu cevap geldi e yapmalıyım? Başvurunuz üzerine; İl Müdürlüğümüzce inceleme yapılmak istenilmiş ancak; 25/10/2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu'nun 13 ve 14. maddeleriyle, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 91. maddesinin ikinci fıkrası ile 92. maddesinin ikinci ve üçüncü fıkralarında yapılan değişikliklerle, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinin iş sözleşmesi fiilen sona eren işçilerin kanundan, iş ve toplu iş sözleşmesinden doğan bireysel alacaklarına ilişkin şikayetleri inceleme ve bu konuda işveren veya işveren vekillerine idari para cezası uygulama yetkisi kaldırılmıştır. Bu bağlamda 7036 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan işçi şikayetleri de dahil olmak üzere inceleme yapılamayacaktır.
        Bu nedenle, başvurunuz ile ilgili olarak İl Müdürlüğümüzce idari açıdan yapılacak başka bir işlemin bulunmadığını, iddialarınızda ısrarlı olmanız halinde ilgili kanun gereği adliye içerisindeki arabulucu bürolarına başvuru yapabileceğiniz hususunda;Bilgilerinize rica ederim

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yazıldığı gibi oturduğunuz ildeki adliyeye gidip arabuluculuk için başvuracaksınız. Arabulucu işverenle iletişime geçip ortak bir yol arayacak. Anlaşma olmazsa dava açılacak.
...