Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Yaşlı ve yalnız olduğum için 2014 senesinin başlarında 51 yaşında 3 çocuklu bir kadını nüfusuma kaydettirdim. Kadın nüfusuma geçtikten bir sene sonra gitti ve evlendi, beni yalnız bıraktı. Ben onu tekrar nüfusumdan çıkarmak için mahkemeye verdim. Ama o benim çocuğum olmadığından dolayı tek mirasçım olduğu için mahkemede direniyor. Aslında tabi ki benim için değil mirasım için ...
Ben şimdi yiğenimin evindeyim. Yaşım 78 ve kalan ömrümü burada tamamlayacağım. Yiğenim bana ölünceye kadar bakacak. Kuşadasında müstakil bir evim var. Bunu yiğenime satmak ya da bağışlamak şeklinde hangi hukuki işlem sağlamsa ölmeden onu yapmak istiyorum.
Nüfusuma aldığım kadın bana çok eziyet yaptı. Hiç bakmadı. Sadece nüfusa kayıttan evvel ve sonrası hepsi 1.5 sene yanımda kaldı. Kadınla olan mahkemem henüz bitmedi devam ediyor. Takdir edersiniz ki 51 yaşında kadın evlat olarak düşünülemez. Ben onu ölünceye kadar bana sahip çıkacağını vaad ettiği için nüfusuma aldım. Ve kendisine de hep birlikte yaşamak şartıyla her zaman evlenebileceğini söyledim.
O kadın benim mirasımı hak etmedi.
Lütfen bu konuda bana yardımcı olmanızı çok rica ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sağ olduğunuz için sahibi olduğunuz mülkünüzü istediğiniz zaman satabilirsiniz. Satmak niyetinde değilseniz mirasınızı dilediğiniz şartlarda başkalarına bırakmak kanuni hakkınızdır. İtiraza meyil vermemek amacıyla avukat bir arkadaşımızla görüşüp gerekli işlemleri yapmanız durumunda kalan mirasınız istediğiniz kişilere ulaşacağından emin olabilirsiniz.

İlgili sorular

1 cevap
28, Aralık, 2014 Miras Hukuku kategorisinde ademturk tarafından soruldu
0 cevap
29, Haziran, 2018 Medeni Kanun kategorisinde lordasiz08 tarafından soruldu
0 cevap
16, Mayıs, 2013 Aile Hukuku kategorisinde gul.kutan tarafından soruldu
0 cevap
28, Eylül, 2016 Miras Hukuku kategorisinde Fevzi00033 tarafından soruldu
0 cevap
28, Ekim, 2013 Miras Hukuku kategorisinde sehergurbuzoglu13 tarafından soruldu
...