Suç Hukuku kategorisinde tarafından
iyi günler ben 2017 deki suçumdan 1 yıl 6 ay hapis cezası aldım denetimli serbestlikten doğrudan yararlanabilirmiyim ve açık ceza evine hangi gün girmem makbuldür daha doğrusu en hızlı hangi gün çıkarım girsem şimdiden teşekkürler

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
avukat değilim ama kanun belli dostum ama söylediğin eksik. senin yatarın mı 1 yıl 6 ay? yoksa aldığın ceza mı 1 yıl 6 ay?

1- eğer yatarın 1 yıl 6 ay ise denetimden doğrudan yararlanamıyorsun çünkü suçun işlenme tarihi 2016 sonrası. 6 ayını ceza evinde geçirmen gerekiyor 6 ayın sonunda çıkıyorsun.

2- eğer aldığın ceza 1 yıl 6 ay ise şartlı tahliye süresi olan 6 ayı çıkarttığında yatarın 1 yıl ediyor. denetimden yararlanabiliyorsun ama açık cezaevine teslim olup 1-2 hafta kalman gerekiyor. yani girdi çıktı yapman gerekiyor. her ildeki her hapishaneye göre değişir ne kadar yatırdıkları ama maksimum 2 haftadır. afyonda 2 hafta, kastamonuda 1 hafta, antalyada 2 hafta bu süre.

son olarak açık cezaevine ne zaman gireceğine dair sana mahkeme tebliğ kağıdı yollayacak buna davetname yani çağrı kağıdı denir. o kağıt geldikten sonra 10 gün verecek sana mahkeme 10 gün içinde adliyedeki savcılığa gideceksin kağıtta yazan, savcılığa gidince sana bir 10 gün de savcılık verecek git 10 gün içinde açık cezaevine kendin teslim ol diyecekler. o 10 gün içinde de teslim olacaksın bu kadar

geçmiş olsun şimdiden her türlü yararlanıyorsun yani sıkma canını

İlgili sorular

0 cevap
12, Eylül, 2018 Suç Hukuku kategorisinde Mertkn tarafından soruldu
1 cevap
14, Ocak, 2018 Ceza Hukuku kategorisinde Nurrr00 tarafından soruldu
0 cevap
5, Şubat, 2019 Suç Hukuku kategorisinde Mhmtrt06 tarafından soruldu
...