Suç Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar, sorum şu ki;
1 sene başka işyerinde çalıştığım birisi ile daha sonradan ortak olup beraber işyeri açtık. Resmi olarak benim üzerime olan bir işyeri. Muhasebe, fatura kesimleri vs hepsi benim elimden geçiyordu.
1 sene sonunda müşterilerimden şahsı ve işyerinin adını kullanarak para aldığını saptadım ve ben direk ortaklığı bitirdim. Şuan ben işletmeme devam ediyorum 3 ay oldu. Henüz ortakken 5-6 farklı kişiden farklı tutarlarda yalan ve dolanla borç aldığını tespit ettim bu 3 ay içerisinde ortaklıktan ayrıldıktan sonra (850 birinden 5500 TL birinden 3500 TL birinden gibi).

Benim zorumla çoğu borcu ödemiş ama halen daha özellikle benim çevremdeki insanlarla konuşup "elimde şu şu iş var, beraber iş yapalım hem sen kazan hem ben kazanayım" diyerekten borç para istediğini insanlar gelip bana iletiyor. Üstelik; ortaklıktan doğan şuan benim şahsım üzerinde olan 15 BİN TL borç bulunuyor; yarısı ona ait ama elimde imzalı vs. bir belge yok firma benim üzerime olduğu için.

Ben sürekli insanları dolandırmak amaçlı insanlardan para istemesine tahammül edemiyorum çünkü ben zor durumda kalıyorum, müşterilerime toplu mesaj atarak ayrıldığımızı ve olayla ilgili borç para vermemeleri hakkında bilgilendirici mesaj attım ancak hala yüzsüzlükle para talep etmesini hazmedemiyorum insanlardan.

Nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim. Hukuki açıdan yapabileceğim birşey var mı..
Polise gidip şikayetçi olsam, bir sonuç alabilir miyim?

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

...