Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar;
ben ve arkadaşımla başımızdan kötü bir olay geçti lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.

ssç olarak geceleyin bir binanın bodrum katına girip bina içersinde duran muhafaza altına alınmış bisikletten hırsızlık ve konut ihlali suçundan mahkemeye çıkıcaz.yakalandıktan sonra bisikletleri sahibine iade ettik ve kağıtta etkin pişmanlık yararlanmaları gerektiği değerlendirildiği anlaşılmtır diyor.kısacası kağıdın son kısmında aynen şöyle yazıyor...

ssç'ler hakkındaki yargılama mahkememizde yapılarak;

suça sürüklenen çocukların eylemlerine uyan tck'nın 142/2-h, 143/1, 168/1, 116/4, 119/1-c, 31/3 maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırılmalarına,

Suça Sürüklenen Çocuklar hakkunda 5395 sayılı yasanın 11. maddesi yollamasıyla 5/1 maddesindeki güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.

duruşmamız 15/11/2018 tarihinde asliye ceza mahkemesinde çocuk mahkeme sıfatıyla.

merak ettiğim konu şu biz bu duruşmadan ne gibi ceza alırız.hapis ya da para cezası alır mıyız sadece bunları cevaplar mısınız lütfen çok merak ediyorum çok yardımcı olursunuz şimdiden teşşekürler.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,
Açık konuşmak gerekirse belirttiğiniz şekilde ise tabiki ceza alırsınız, ancak ne kadar olur ya da nasıl olur gibi sorularınız için hukuki yardımda bulunmak gerekir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Aleyhimize olan durumları size saysam ve ne gibi bir ceza alıcağımız hakkında yardımcı olursanız çok  memnun olurum.

Öncellikle yaşımız daha 17 aldığımız şey bisiklet ve tek amacımız kullanmaktı yerine iade edicektik fakat korktuğumuz için iade edemedik.Yakalandıktan sonra bizzat pişmanlık gösterip bisikletleri sahiplerine iade ettik bisikletin sahibinine ve kamuya verdiğimiz zararı karşıladık bisikletin sahibi şikayetçi olmıyacağını bize söyledi.Sizce bu olaydan sonra adli para cezası yada HAGB kararı alma durumumuz nedir cevaplarsanız çok çok sevinirim.

İlgili sorular

1 cevap
1, Eylül, 2015 Sosyal Sigortalar Hukuku kategorisinde sitki tarafından soruldu
1 cevap
27, Ağustos, 2015 Ceza Hukuku kategorisinde yenalboz tarafından soruldu
0 cevap
24, Kasım, 2017 Genel Hukuk kategorisinde erguns10 tarafından soruldu
0 cevap
24, Ekim, 2019 İş Hukuku kategorisinde Cansu0509 tarafından soruldu
2 cevap
...