Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
iyi çalışmalar. özel harekat polisi bir akrabam  2016 ekim ayının 16 sında bylock kulladığı gerekçesiyle açığa alındı. 6 gün sonra olan 22 tarihinde ihraç edildi. 14 şubat 2017 tarihinde tutuklanıp cezaevine gönderildi. 27 aralık 2017 tarihinde mor beyin mağduru olduğu için serbest bırakıldı. kovuşturma aşamasında dosyasında, bilgisayarında, ailesinde, arkadaşlarında  hiçbir şekilde bu grupla bağlantısı olmadığı açık idi. kursları derecelerle bitirmiş, tim amirliği yapmaktaydı. kaldı ki görevine döndükten sonra afrin e giden gönüllü amirlerdendi. yaşı 26.  6 temmuz 2018 de de beraat kararını aldı. yaşanan mağduriyetleri sıkıntıları anlatmamıza gerek bile yok zaten siz birebir şahit olmuşsunuzdur. maddi durumları yerinde değil ailesi köyde. velhasıl bu abimiz maddi manevi tazminat açmak istese ki böyle bir hakkı olduğu gerekçeli kararda var.   ne kadar alabilir?  almadığı maaşları normal polis maaşından ödendi. örneğin özel hareket branşı 5000 alıyorsa bunu 4000 liradan hesaplayıp yatırmışlar. yardımcı olursanız çok sevinirim..

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Manevi tazminat istemleri mahkemelerin taktirindedir ancak manevi tazminat cezaevinde geçen süre vs şartlar nazara alınarak zenginleşme sebebi olmayacak ölçüde değerlendirilir.
Maddi tazminat olarak Yargıtay Cezaevinde yapılan giderleri maddi tazminattan saymıyor, kurumca çıplak maaş ücreti ödendi ise kalan meblağı ve hatta geç ödenmesi sebebi ile faiz istemin dahi kabul etmiyor.
Beraat kararından önce avukatınız varsa ve avukatınız beraat kararından önce serbest meslek makbuzu kesmiş ise bu bedeli maddi tazminat olarak isteyebilirsiniz

İlgili sorular

1 cevap
7, Ağustos, 2018 Tazminat Hukuku kategorisinde derya94 tarafından soruldu
2 cevap
13, Ağustos, 2019 Ceza Hukuku kategorisinde Samet_DOĞAN tarafından soruldu
1 cevap
3, Ekim, 2018 Ceza Hukuku kategorisinde Sefa Sofu tarafından soruldu
7 cevap
26, Mart, 2018 Ceza Hukuku kategorisinde Fehime tarafından soruldu
...