İnternet Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar benim bir arkadaşım internet üzerinden kuzeniyle birlikte 2 sene önce tanımadıkları bir şahsın kredi kartı bilgilerini kullanarak internetten bir telefon siparişi vermişler. Mağdur şahıs durumu fark edince siparişi iptal etmiş ve şikayette bulunmuş.
Arkadaşım bu olay olduğunda 16, kuzeni ise 18 yaşındaydı.
Sipariş kuzeninin bilgisayarından verilmiş ve sipariş verilen telefonun kargosu da yine kuzeninin evine en yakın olan kargo şubesinin adresi girilmiş. Yani sipariş verilen telefon arkadaşımın kuzeni için alınacakmış.
Ama sipariş bilgilerine arkadaşımın e-posta adresi ve telefon numarası yazılmış.
Tam da o sıralarda kuzeninin hattı kapalı olduğu için arkadaşım 'Benim numaramı yaz, bu da e-postam bunu da yazabilirsin' demis ve sipariş oluşturulmuş. Yani baska birinin kredi kartiyla arkadaşımın kuzeni kendisine kendi bilgisayarında, kendi ev adresine en yakın kargo şubesine, arkadaşımın bilgileriyle telefon sipariş vermiş.
Mağdur şahıs dava açınca ikisinin de ifadeleri alındı.
Ama arkadaşımın kuzeni ifadesinde " o gün bize gelmişlerdi o bilgisayarda takılırken ben lavaboya gitmiştim o ara da boyle bisey yapmış benim haberim yok" demiş.
Arkadaşım da ifadesinde "Yakin akrabaydik fazla samimiydik birbirimizin herseyini biliyorduk benim bilgilerimi kullanarak sipariş vermiş benim haberim yok" demiş halbuki haberi vardı sözlü olarak "kullanabilirsin bilgilerimi" demis ama o sucu tamamıyla üzerinden atmak için kendisini sattigini görünce ifadesin o da herşeyi doğruca anlatmış lakin sadece haberinin olmadığını söylemiş. Şuan 18 yaşında olan kuzeni bu olaydan beraat etti ve arkadaşıma 'çocuk mahkemesine sevk edilmek üzere' kovuşturma süreci başlatıldı.
Yardımınıza ihtiyacımız var böyle bir durumda arkadaşım kendisini nasıl savunmalı kendisinin sucsuz oldugunu nasıl ispat edebilir ve bu baslatilan surec yani alinan karar sizce bu koşullarda ne ile sonuçlanabilir? Hukuki acıdan hicbir bilgimiz yok bize yardımcı olun lütfen ?

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

...