Sözleşme Hukuku kategorisinde tarafından
Ben Antalya'da taş fırın imalatı yapan bir firmanın sahibiyim.Eskiden sadece senet imzalandığında yeterli olduğunu sanıyordum fakat senetin hiçbir geçerliliği yok ve piyasada oldukça fazla alacağım var.Benim işim sabit bir yerde değil bir ofisim var fakat nerde dükkan açılacak olsa(simit,pide,lahmacun,pizza dükkanı ve ekmek fırını) oraya gidip çalışıyorum veya dukkanımın önünden seyyar olan fırınları götürüyorum bazen ise dükkanımdan satıyorum.Ama artık bunları yaparken sözleşme yapmak istiyorum internete baktığımda iş szöleşmeleri hep işçi için hazırlanacak sözleşme bununla ilgili bilgi istiyecektim.Şimdiden teşekkürler.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, 1 adet sözleşme hazırlatıp bunu matbu olarak kullanın .Sözleşme ciddi bir kavram .İnternetten bulsanız da çok eksik olacak .Özellikle tarafların yükümlülükleri açıkça yazılmalı , mutlaka cezai şart olmalı, alabilirseniz teminat da alın, temerrüt halinde faiz koyun, uyuşmazlık durumunda size yakın olan mahkemeleri yetkili kılın, tebligatların nasıl yapılacağı önemli . İnternette eser sözleşmesi olarak arama yapın fakat dediğim gibi eksik kalacak .profilimden bana ulaşabilirsiniz .
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Yaptığınız iş için internetten bulacağınız sözleşmeler meslektaşımın da dediği gibi eksik kalacaktır. İyi incelenmeli ve hak kayıplarına uğramamak için iyi araştırma yapılmalıdır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Zaten  sizin sözleşme türünüz eser sözleşmesidir.
...