Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar,

Sorunumu kısa ve özet şeklinde yazacağım.

2014 yılında hakkımda açılmış bir dava var. Dava konusu, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma, ihtare rağmen dağılmama, kamu malına zarar verme. (kalabalık arasında kalıp gözaltına alınmamdan dolayı)

Yaklaşık 13 duruşmadır sonuçlanmayan dava 17.10.2018 tarihine ertelendi. Sürekli ertelenmesinin sebebi, ya hakim olmadığından, ya da geçici hakim verdildiğinden, ya da ifadesi alınmayan üç şahısın hiç bir şekilde mahkemeye katılmamasından ve zorla getirilme kararına rağmen getirelememesinden dolayı ertleniyor.

Benim hakkımda açılmış dava ile ilgili hiç bir şekilde bağlantım yok. Görüntü kaydım yok. Herhangi bir yere zarar vermedim, herhangi bir yürüyüşte bulunmadım, hiç bir şekilde dağılmamak için vs direnmedim. Ama bu devam eden mahkeme resmen benim hayatımı karartmış durumda. 3 ay önce tsk uzman çavuşluğa başvurdum. Bütün aşamaları geçtim, fakat güvenlik soruşturmam olumsuz geldi. (kendimden adım gibi eminim. Bir kere karakol yüzü görmüşlüğüm yoktur bu olaydan başka)

Derdimi az çok anlamışsınızdır. Tek soracağım sorum şu;

Bu mahkemem sonuçlansa "beraat" alsam dahi, her başvurduğum (polis-asker-memur) güvenlik soruşturmam olumsuz mu gelecektir? Benim hayatım bitmiş durumda bu davadan dolayı. Daha 91 doğumluyum 27 yaşındayım. Nolursunuz yardım edin bana...

Saygılarımla.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar. güvenlik soruşturması olumsuz geldikten sonra idare mahkemesine dava açılabilir.
-----------
Detaylı bilgi ve avukatlık hizmeti için mail adresimden iletişime geçebilirsiniz.
...