İmar Hukuku kategorisinde tarafından
1979 senesinde , 2800 m2 tek parsel arazi üzerinde her biri 4 katlı ve blok başına 12 daieden oluşan toplamda 3 blok içeren inşaat planlanmış, A ve B bloklar bitirilmiş, C bloğun temeli atılmış, bu sırada tüm blokları içeren kat irtifakı kurulmuştur.Fakat C bloğun temelini atan mütahhit daha sonra kayıplara karışmış ve  C blok sadece temeli atılmış vaziyette kalmış ve günümüzde de sadece temelden ibaret olarak durmaktadır. Tamamlanamayan C blokda bulunan 12 daireden 8 tanesinin kat irtifaklı tapusunu elinde bulunduran şahıs kat irtifakının iptali için dava açacağını söylemektedir. Bu konuda yargıtay içtihat kararı olduğunu belirtmekte ve kendisinin dava açarak emsal karar ile kat irtifakını iptal ettirebileceğini belirtmektedir. Böyle bir durum mümkünmüdür ?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bahsettiğiniz emsale ilişkin bir bilgim yok ancak muhtemelen vardır. Bu şahıs A veya B bloklarında da malik durumunda ise o zaman kötüniyetli olduğu savunulabilir. 40 yıla yakın sürede sesi çıkmadı mı?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sayın @Av.Magisnus Bu şahsın A ve B Bloklarında başka dairesi yok. 40 senedir de sesi çıkmadı, dededen kendisine intikal etmiş bu yapılamayan  C Blok daki daire tapuları.

Arsa tek parsel A, B ve C Blok olarak tasarlanmış ama C nin temeli atıldığında müteahhit kaçmış kaybolmuş ve  C Bloğu bitirememiş.
Bu şahıs C bloğu tamamlamak isterse bizlerden muvafakatname isteyecek sanırım, verilirse zaten sorun yok herhalde ama anlamadığımız konu 1 kişi mağdurum ve daire tamamlanamadı diye dava açarsa 40 senedir orada ikamet eden 24 daire sahibinin de tapularından kat irtifakı hakim tarafından düşürülebilirmi ?

İlgili sorular

...