İdari Hukuk kategorisinde tarafından
Merhaba, Trabzon'da ki köyümüzde babadan kalma arazimizde ev yapmak istiyoruz. Ancak ev yapılabilmesi için yol olması lazım. Belediye yolu belli bir yere kadar getirdi. Ancak belediye; bizim olan araziye de yol gelebilmesi için başkasına ait araziden yol geçmesi gerektiğini, arazi sahibinin de buna izin vermediğini bildirdi. Arazimize yol ormaniye tarafından da gelebilir ancak yol uzayacağı için ve masraf artacağı için buna sıcak bakılmıyor.

Yani ben kendi arazimi yol olmadığı için kullanamıyor, ev yapamıyor, şehirden köye yerleşim için herhangi bir destek verilmiyor. Herhangi bir yere gidebilmek, gıda gibi insani ihtiyaçları karşılayabilmek için tehlikeli patika yollardan yürümek, ihtiyaçlarımı buralardan yokuş yukarı taşımak zorunda kalıyorum. Yaş itibari ile de zaten araba yolu olmadan burada bu şartlarda yaşamam çok istememe rağmen pek olası değil maalesef.
Bu konu hakkında hukuki olarak nasıl hakkımı arayabilirim? Ya da yapmam gereken hangi aşamalar var bildirebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler..

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhabalar.geçit hakkı tanınması gerekir.bunun için öncelikle bir ihtarname sonuç alınamazsa dava hakkınız mevcuttur.bu süreci sizin adınıza bir avukatın yürütmesi hak kaybına  uğramamanız adına önemlidir.ayrıntılar için profilimdeki iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaabalar,

Geçit hakkı davası açılabilir..

Daha detaylı bilgi almak veya avukatlık hizmeti  almak isterseniz profilimde yer alan telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

İlgili sorular

1 cevap
17, Şubat, 2013 Kamu Hukuku kategorisinde extotal tarafından soruldu
2 cevap
26, Şubat, 2019 İmar Hukuku kategorisinde PERVANE27 tarafından soruldu
0 cevap
23, Haziran, 2018 Emlak Hukuku kategorisinde sevil_ay tarafından soruldu
1 cevap
26, Temmuz, 2017 İmar Hukuku kategorisinde Mehmet Coşkun 1 tarafından soruldu
2 cevap
...