Banka Hukuku kategorisinde tarafından
Ziraat bankasından hesabımda bulunan 30.000tl yi çektim. Eve geldim telefonla arayıp size fazla para verdik dediler. Vezne görevlisi parayı para sayma makinesi ile saymadı. deste deste verdi. evde parayı saydığımda  para tamdı. Makbuz vermedi vezne görevlisi. Bankaya gittiğimde para 30.000 di doğal olarak. bankacı 31.000 verdim diye iddaa etti. Daha sonra bakbuzu talep ettim Makbuzda 30.000 yazıyor kendi yazısı ile ama üstteki 100*50 gibi ifadelere bakarsak 36 bin falan yapıyor saçma sapan bir durum var. Küçük bir ilçede ikamet ediyoruz. Banka müdürü ilçedeki esnaflara bir kaç kişiye bizi sormuş durumu anlatmış. Para çekerken yanımda amcam ve eşide vardı. Banka müdürünün bizi sorduğu esnafın birinin oğlu amcama "abi ne yaptınız banka soymuşsunuz." gibi ithamlarda bulunmuş yine kız kardeşimin mesai arkadaşı da "ailen böyle böyle bir durum yaşamış hayırdır?" gibi ifadeler kullanmış. Banka müdürü gizli olması gereken bilgilerimi banka da bulunan çektiğim para miktarını falan 3. şahıslarla paylaşmıştır. Bu konuda neler yapabilirim. Maddi tazminat davası açsam kazanabilir miyim? Amacım bankadan para koparmak falan değil. Üzerimize hırsız damgası vuruldu bir nevi.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Dava aç hocam kesin kazanırsın banka sana o makbuzunla verdiyse parayı o para 50 bin tl de olsa bankadan cıkış 30 bin görünüyor hiç bi hakları yok sen direk müdüre dava aç
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Gizli bilgilerin yayılması hem ceza kanunu hem de bankacılık kanununda yaptırıma bağlanmaktadır, savcılığa şikayette bulunabilirsiniz. Tüm suç veznededir, size makbuz imzalatmalıydı.

İlgili sorular

0 cevap
1 cevap
22, Mayıs, 2012 Genel Hukuk kategorisinde waffle tarafından soruldu
2 cevap
25, Eylül, 2018 Tazminat Hukuku kategorisinde sevda.yeli tarafından soruldu
...