İdari Hukuk kategorisinde tarafından
Öncelikle merhaba, soruma yanıt verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Bu akşam cocugumla birlikte eve gittiğimde bahcemin kapısına asma kilit taktığım zincirin kesici ile kesilmiş olduğunu gördüm.  10 yasindaki oğlumda yanımdaydı.  Hırsız diye düşündüğümden hemen arabaya geri binip kapıları kilitledim ve jandarmayı aradım.  Tabi onlar gelene kadar vs. Aklımdan binbir türlü şey geçti.  Hırsız mi uğursuz mu katil mi ıcerde mi çıkmış mi?... jandarmayı beklerken elim ayağım titriyordu. Huzursuzdum. Hatta o yüzden ordan ayrılıp jandarmayı uzakta bekledim. Nitekim geldiler. Kontrol ettik annemin yasadigi evin kilidi sağlam.  Sonra bahcedeki sözde izinsiz yapiyi kontrol ettik hep birlikle yapının arka tarafının yıkılmış olduğunu gördük.  Şimdi,  sözde diyorum çünkü yazılı olmasa da iki belediye başkan yardimcisının sözlü izniyle yapılan bir yapi. Ki sadece çatı yapıp etrafına branda çekmeye izin verdikleri için bunlar yapıldı ve böylece bırakıldı.  Yaklaşık bir aydır yapı bu durumda. Yani sadece izin alabildiğimiz kadarı yapılı onun dışında bir çivi dahi çakılmadi. Zaten bir aydır zabita ekipleri de sürekli gelip kontrol ediyorlar bakiyolar iznin dışına cikmamis iz çekip gidiyorlardı.  Bugün biz evde yokken kapımızın kilidi kesilip içeriye girilmiş ve kimse kimin yaptığını bilmiyor. Diyelim ki izin verdiler, sonra da dalga geçer gibi bugün vaz geçtiler.  Hadi ona tamam. Ama en azından güvenlik birimlerinin bu durumdan haberdar edilmesi gerekmiyor mu? Zira böyle bir durumla karşılaşan vatandasin ilk arayqcak yeri güvenlik birimlerdir. Bunu anlamıyorum.
Yapı kontrol muduru buna yetkim var diyor. O da tamam olabilir. Ancak ben bir vatandaşım beni bu şekilde bir haksızlığa maruz bırakmalarini anlamıyorum.
Diyelim ki ilerde yine benzer bir şey oldu. Ama bu defa kilidi kıran yapı kontrol değil de, bir hırsız uğursuz katil her neyse. Ben kapımı öyle görünce yine yapı kontroldur deyip çocuğumla girdim içeri ve adam ıcerde!  Sonuç? ?? Ne benim ne bir başka vatandaşın böyle bir yanılsamaya hele hele kamu daireleri tarafından düşürülmesini aklım almıyor.  İllaki birilerinin durumdan haberdar edilmeleri gerektiğini düşünüyorum.  Ki bu hem akıl hem psikolojik sağlığımız açısından olması gerekendır.  Ne kadarına yetkileri var bilmem ama bu akşam çocuğumla birlikte gecirdigim hırsız mi katil mi korkusuyla geçen dakikaları bilirim. Bu çok ağır.  Bir anne böyle korkutulmamali. Kimin buna nasil hakkı var bilmek istiyorum. Bilgisi olan avukatlarimizdan bilinçlendirme rica ediyorum. Her kapım kırıldığında onlardır diye düşünmek ve sonucunda başka bir şeyle karşılaşma düşüncesi çok korkutucu.
Saygılar

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

...