Medeni Kanun kategorisinde tarafından
Merhabalar
Eşimle anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz ve kendisi yurtdışında. Evliliği Türkiye'de yaptık ve ben yine en kısa sürede bitmesi için nikah yaptığımız yerden dava açmayı düşünüyorum. Bu durumda eşimin gelmesine gerek var mıdır ? Yoksa bulunduğu ülkeden tebligatı alarak karşılık verebilir mi ? Zira anlaşmalı boşanmalarda taraflar mahkemeye çıkmak zorunda diye biliyorum... Buna göre gelmeden boşanabileceksek davayı hemen açmak istiyorum.
Teşekkürler

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Anlaşmalı boşanmada eşler arlarında protokol yapıp hakim huzurunda anlaştıklarını beyan etmek durumundakar. Dolayısıyla protokolü yurtdışına gönderip imzalatıp geri getrtseniz bile bir defaya mahsus eşinizin Türkiyeye gelmesi gerekir.
Avukat yardımı için profilden irtibat kurabilirsiniz.

Av.Hakan Ali Turgut
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Düşündüğüm gibi yani. Cevabınız için teşekkür ederim. En iyisi ilk duruşmada gelip, karşılıklı tek celsede bitirmek o halde.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Süreci profosyonel bir yardım eşliğinde yürütmeniz yararınıza olabilir. Zira duruşmadan önce yapılması gereken protokolün eksiksiz olması gerekir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba. Anlaşmalı dava da protokolün birlikte sunulması ve davada hazır bulunulması gereklidir. Ancak her iki taraf da boşanmak istiyorsa avukatlar aracılığıyla bu işlem yapılabilir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Aslına bakarsanız ilk eşimle de aynı şekilde boşandık ve avukatı geldi ve tek celsede bitirip gitmişti. Ama avukat olmazsa bizzat gelmesi gerek tabi. O yüzden sorun olmaz karşılıklı olarak çıkarız hakim karşısına.
Herkese teşekkür ederim.

İlgili sorular

2 cevap
21, Ekim, 2019 Aile Hukuku kategorisinde kadimca tarafından soruldu
1 cevap
0 cevap
1 cevap
25, Nisan, 2017 Aile Hukuku kategorisinde Sevdaslan tarafından soruldu
...