İdari Hukuk kategorisinde tarafından
Merhaba, eşim 1416 ylsy kapsamında mecburi hizmeti için bir üniversiteye atandı. Henüz atanması gerçekleşmeden bulunduğum ilde bir kamu kurumuyla anlaştı. Anlaştığı kurum Meb’e mecburi hizmetin devri için talepte bulundu. Meb de mevzuat gereği Yök’ün görüşünü sordu. Yök cevap dönmeyince zımni red durumuna düştü. Meb de bir aksiyon almadı bunun üzerine.

Biz de Meb’e yürütmeyi durdurma talepli bir dava açtık. Mahkeme davalı kurum savunmalarını aldıktan sonra yd kararı için gerekli koşulların(açıkça hukuka aykırılık ve telafisi mümkün olmayan sonuç) olmadığını söylerek yd red kararı verdi. Bu da bizi iyice umutsuzluğa itiyor. Benim de eşimin olduğu ile gitmem mümkün değil.
Esas karar için de lehimize karar çıkma ihtimali azalmış mıdır? Yoksa tamamen bağımsız mı düşünmek gerekir? Cevaplarınız için teşekkürler...

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sizin de belirttiğiniz üzere iki şart birlikte gerçekleşmeden yd verilmez. YD ret dava ret anlamına gelmez ancak hukuka açıkça aykırılık şartı gerçekleşmemiş olması işlemin hukuka uygun olma ihtimalini de doğurur. kararı görmeden birşey söylemek zor ama sanıyorum sizin durumunuzda telafisi güç zarar oluşmamış. İtiraz hakkınız mevcut Bölge idare mahkemesine.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Karı-kocanın ayrı yaşamasını telafisi güç olarak görmemişler, biz de anlamadık. Yd için ilgili şartın oluşmadığına  kanaat getirmişler, başka da bir gerekçe verilmemiş. 15 yıl mecburi hizmeti var halbuki. Benim de işimden eşimin bulunduğu şehre gitme ihtimalim yok. Mahkemeye güveniyorduk, onların da hakkımızı savunmaya niyetleri yok anlaşılan. Bölge'ye itirazımızı yapacağız, oradan da  büyük ihtimalle ret çıkacak. Ondan sonra esas kararı bekleyeceğiz artık.

Cevap için teşekkürler...

İlgili sorular

0 cevap
31, Mart, 2019 İdari Hukuk kategorisinde ibo0o38 tarafından soruldu
1 cevap
23, Mayıs, 2017 İdari Hukuk kategorisinde dipso tarafından soruldu
1 cevap
20, Ekim, 2019 İdari Hukuk kategorisinde arke tarafından soruldu
0 cevap
...