Sözleşme Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar. Size lazer epilasyon merkezinde imzaladigim sözleşmenin bir kısmını aynen yazacağım. Bu sözleşmede yazan tarihten önce borcumu odemedim ve faiz istenebilir dediler fakat kesin konuşmadılar. Hatta ben gidip sorana kadar aylarca aramamislardi bile. Bu yüzden güvenemedim.

"Üye takdirlerini satıcının (........................) hesabına veya satıcının adresine mukabilinde yapılacaktır. Üyenin birbirini takip eden en az iki ödemede temerrüde düşmesi halinde vadesi gelmemiş senetler muacceliyet kazanacaktır. Vadesinde ödenmeyen senetler ve vadesinde ödenmeyen taksitlere vade tarihinden itibaren %29 (ticari işlerde kullanılan faiz oranı) temerrüt faizi uygulanır. Yasal takiğ yapılması halinde üye yasal vekalet ücreti dışında birçok tutarının %12si kadar vekalet ücreti ödemeyi kabul etmektedir."

Şimdi benim borcunun ödediğimiz taksitlerine de mi faiz uygulanacak? Yoksa sadece kalan taksitler üzerinden mi faiz uygulanıyor? Bir de bu güzellik merkezinde net konusulmadigi için anlamıyorum. Kurum benden faiz istiyorsa yani çalışan kendi kafasına göre para istemiyorsa, bunu e devlet gibi bir yerden öğrenebilir miyim? Orada yazan vekalet ücreti nedir ve o %12 Lik faiz hangi durumda geçerli? Süresi var mı? Bir de ben bu borcu zamanında ödeyemedim ve icralık oldum, ailemi bundan sorumlu tutabilirler mi çünkü adres olarak yurdu verdim ve 20 yaşında imzaladim bu sözleşmeyi.

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

...