İnternet Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar mobil platformda(android,ios) uygulama geliştiren yazılımcıyım size danışmak istediğim konu uygulamalarımdan bir tanesi üniversiteye hazırlanan öğrenciler için geliştirdiğim ücretsiz bir uygulama içerisine var olan özelliklerine ek olarak öğrencilerin interaktif bir şekilde çözebileceği deneme sınavları ve sorular eklemek istiyorum bir kaç yayın evi vb. gibi kuruluşların kendi internet siteleri üzerinden yayınladığı ücretsiz olarak sunulan soruları alıp uygulama içerisine kaynak göstererek eklediğim takdirde eser sahibi tarafından telif davası ile karşılaşabilirmiyim karşılaştığım takdirde doğrudan dava sürecemi başlar yoksa öncelikli olarak içeriğin kaldırılması yönünde bir uyarımı alırım ? teşekkürler.
Not : Dökümanlarda içeriklerin paylaşılması,kullanılması gibi uyarı bulunmamakta. Ayrıca eser sahibi ile iletişime geçtiğimde geri dönüş ve cevap alamadım.

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
İzinsiz kullanamazsanız. Kullandığınız anda ihlal olur. Öncelikle sizden bunu kaldırmalarını isteyebilirler ancak bu zorunlu bir yol değildir. İletişime geçip anlaşma yapmak isteyebilirler bu iyi bir sonuç olur. Sizin hakkınızda suç duyurusu yapılıp, tecavüzün önlenmesi ve maddi ve de manevi tazminat davası açma hakları doğar. Kendi siteleri üzerinden serbestçe yayınlamaları veya alınamaz/başka yerde kullanılamaz uyarısı yazmamaları izin verdiği anlamına gelmez. Bu tip izinler ancak yazılı bir sözleşme ile ilgilisine devredilebilir. Ancak belki bu durum onların tutumudur ve siz kaynak gösterdiğinizde sorun etmeyeceklerdir. Kim bilir?

İlgili sorular

1 cevap
9, Nisan, 2019 Telif Hakları Hukuku kategorisinde seleramo tarafından soruldu
1 cevap
12, Mart, 2019 Telif Hakları Hukuku kategorisinde Newcreation tarafından soruldu
0 cevap
5, Ağustos, 2018 Telif Hakları Hukuku kategorisinde sh4 tarafından soruldu
0 cevap
...