Bilgisayar Hukuku kategorisinde tarafından
merhaba ben google playde yayınlamak üzere bir uygulama yaptım ( https:// play . google.com/store/apps/details?id=bekirbedir.sakusmobilapp )(not: isminde \"sakus\" kelimesi geçiyordu kaldırdım )
ben bu uygulamada kullandığım verileri \"sakus . sakarya . bel . tr\" adresinden alıp verileri işleyip kullanıyorum, bana sakus yetkililerince (sakarya belediyesi) şu mail geldi. bu konuda ne kadar haklılar ve sadece uygulamanın adından \"sakus\" kelimesini kaldırsam yeterli olur mu? sitedeki veriler açık olduğu için(şifreleme yok verilerde) onlara erişebiliyorum ve kullanıyorum.
bana attıkları mail şu:
"sakus"  markası, türk patent ve marka kurumu ( tpe ) nezdinde 2013/76168 ( 2013/76163 ) no ile sakarya büyükşehir belediyesi adına tescillidir.
google play store\'da aynı isimle yer alan uygulamanız belediyemize ait tescilli markanın yasaya aykırı kullanımı olduğu gibi belediyemize ait bilgilerin de kullanılması nedeniyle 6769 sayılı sınai mülkiyet kanunu\'na, 6102 sayılı türk ticaret kanunu\'na ve 6098 sayılı türk borçlar kanunu\'na açıkça aykırı bulunmaktadır.
anılan mevzuata aykırı olarak google play store\'da yer alan uygulamanızın, işbu mailimizden itibaren 3 gün içinde kaldırılmasını; aksi halde hakkınızda cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağının ve ayrıca sınai mülkiyet kanunu, türk ticaret kanunu ve türk borçlar kanunu çerçevesinde hakkınızda yasal işlem yapılacağının, bu işlemler nedeniyle tazminat, mahkeme masrafı ve vekalet ücreti ödemek zorunda kalacağınızın bilinmesini ihtar ederiz.""

yardımcı olursanız sevinirim

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

1 cevap
0 cevap
26, Haziran, 2018 İnternet Hukuku kategorisinde elif.. tarafından soruldu
4 cevap
0 cevap
29, Mart, 2017 Ceza Hukuku kategorisinde warlocks67 tarafından soruldu
...