Uzmanlara Özel Bölüm kategorisinde tarafından
Sayın Yetkili

 Baromuza vaki şikayetle muttali olduğumuz üzere, avukatasor.biz web sitenizde

hukuki konularda sorulacak sorulara ücretsiz olarak yanıt verileceğinin belirtildiği, soruları yanıtlayan kimi avukatların kendilerine yönlendirme sağladığı, verilen cevaplara göre puanlanıp üst sıralarda yer aldıkları bildirilmiştir.

1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun ‘Yalnız Avukatların Yapabileceği İşler’ başlıklı 35.maddesinin 1. fıkrası uyarınca kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem veya yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız baroda yazılı avukatlara aittir.

madde ile avukata iş getirmeye aracılık etmek ve avukatça aracı kullanmak cezai müeyyideye tabi kılınmıştır.
 “Avukatlık ücreti” kenar başlıklı 164. maddede avukatların Avukatlık asgari ücret tarifesi altında vekalet ücreti kararlaştırılamayacağı, ücretsiz dava alınması halinde durumun baro’ya bildirileceği hüküm altına alınmıştır.         
Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği ve Meslek İlke ve Kuralları uyarınca avukatların iş elde etmek için reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları yasaklanmış, avukata iş sağlama niteliğindeki her davranıştan çekinme yükümlülüğü yüklenmiştir.

Web sitenizin mesleki mevzuatımıza aykırılığı tespit edilmiş olup mevzuata aykırı işlem yapan web sitenizin faaliyetinin derhal sonlandırılmasını, aksi takdirde yasal işlem başlatılacağını, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını, erişimin engellenmesinin talep edileceğini bildiririz.


Istanbul Barosu Başkanlığı

4 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, mutlu yıllar öncelikle.
Baro yeni yılın ilk mesai saatlerinde Türkiye’nin en önemli konusu olan bizim site ile ilgili çalışmaya başlamış..
Bilginize!!
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
misafir tarafından düzenlendi
Çok gereksiz işlerle uğraşıyorlar haalen, hangi çağda yaşıyoruz reklam yasağıda neymiş, hiçbir ülkede yok böyle saçmalık. Ne yapılması gerekir bu durumda hukuki bilgim yok maalesef ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İletişime geçebilirseniz yönlendirme yapabilirim
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yurtdışında mesela Almanya'da benzer siteler var ama ücretli. Acaba oradaki barolar konuya nasıl bakmakta araştırmak lazım. Ben Alman mevzuatıyla ilgili bir soru sorayım dedim para ödeyeceksin dediler. Avukatız yap bir güzellik dedim olmadı.
...