Spor Hukuku kategorisinde tarafından
Amasya 1475 nolu soruşturma kapsamında para transferıne aracılık etmek sucundan ifadeye cagırıldım.asagıdakı isimlerden kimleri tanıyorsunuz telefon hatlarını kime teslim ettiniz seklınde sorular vardı. Ben kesınlıkle kımseyı tanımıyorum  para transferıne falan aracılık etmedim telefon hattı falan alıp birine vermedim sadece kendim ınternetten oynuyordum  kesınlıkle alakam yok nasıl bir yol izlemeliyim hesaplarımda bloke falanda yok

12 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Maduro  o isimler işte havale yaptıgın yada aldıgın isimler bizede soruldu olanı dedik sonra blokeler açıldı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bir banka tarafından, hakkımda ‘yasa dışı bahis sitesine para nakline aracılık etmek’ suçundan dolayı şikayette bulunulmuş. Yaklaşık 3 sene önce savcı tarafından çağrıldım. Avukatım nezaretinde ifade verdim. Bu süre zarfında tekrar çağrılmadım. Bir süre önce ise savcının değiştiği ve dosyama yeni savcının bakacağı bilgisini aldım.

Şikayet dilekçesinde benim dışımda 3 kişinin daha ismi geçiyordu. Bu kişilerden biri 2 yıl önce, diğeri de 1 yıl önce ifadeye çağrıldı ve ifadelerini verdiler. Üçüncü kişiyi de muhtemelen çağırdılar (tahmin ediyoruz, ama çağrılıp çağrılmadığını bilmiyoruz) ama ulaşamıyorlar. Çünkü kendisi yurt dışında yaşıyor.

Sorularım:

1. Dosyanın sonuçlanması ya da mahkemeye çıkmam için bu 3. kişinin de ifadesinin alınması gerekiyorsa ve bu kişi ifadeye gelmezse durum ne olur?
2. İfadeye çağrıldıysa ve gelmedi ise bunun bir zaman aşımı var mı?
3. İfadeye geldiğini ve ifade verdiğini varsayarsak, dosyanın akıbeti ne olabilir. Yani ne kadar bir zaman sonra mahkemeye çağrılırım?
4. Tarafıma para cezası ile birlikte hapis cezası da verilir mi? (Bugüne kadar hiçbir soruşturma geçirmedim. Trafik cezası dışında başka hiçbir sebep ile ceza almadım.)
5. Savcının değişmesi süreci uzatır mı?

Bu konuda bilgi sahibi avukatlardan ya da daha önce böyle bir durumla karşılaşmış arkadaşlardan yanıt bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

İlgili sorular

0 cevap
4 cevap
2 cevap
11, Temmuz, 2018 Banka Hukuku kategorisinde gncgs631 tarafından soruldu
2 cevap
4 cevap
31, Mayıs, 2018 İdari Hukuk kategorisinde Mühendis517 tarafından soruldu
...