İdari Hukuk kategorisinde tarafından
Bir üniversitede araştırma görevlisi kadrosu için bilim sınavına girdim. 2 adaydık. Benim ales, yabancı dil ve lisans not ortalamam diğer adaydan daha yüksek. Diğer aday başvurduğum bölümde okuyor ve hocaları tanıyor hatta sınav jürisinin ikisiyle makaleleri vb. var. Bilim sınavından bana düşük ona yüksek vererek beni elediler. Diğer adayın cevap kağıdını göremediğim için karşılaştırma yapamamaktayım. Sınav sonucuna itiraz etmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla önce dekanlığa dilekçe vermem gerekiyor, sonra onlar değişiklik yapmaz dilekçeyi reddederlerse bölge idari mahkemesine başvurmam gerekiyor. Aşağıdaki gibi bir dilekçe yazdım. Bu uygun mudur? Daha etkin olacak bir dilekçe örneğiniz varsa beklerim. Ayrıca bu süreci masraflar yönünden, başvurunun neticesi yönünden detaylı olarak açıklayabilirseniz memnun olurum.

.... tarihinde resmi gazete’de yayınlanan ..... anabilim dalı ....... bölümü araştırma görevlisi kadrosu için ..... tarihinde yapılan giriş sınavı’nın cevap kâğıtlarının yeniden incelenmesi istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sürecin bu anlamda bir avukatla yürütülmesi gerekir ,idari işlemin iptali gündeme gelecektir,profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla sorularınızı iletebilirsiniz,Av.Cemal Alşan
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hatalı notlama yapıldığından kağıdımın tekrar incelenmesini istiyorum, şeklinde olmalı. 60 günde cevap verilmezse dava açılır.
...