İnternet Hukuku kategorisinde tarafından
Mrb.Aynı konuda birkaç sorum var benim.Ancak belirtmek isterim ki kendi adıma sormuyorum.Hatta sormaya bile çekindiğim için yüzyüze geleceğim bi hukukçuya sormak yerine buraya yazmayı tercih ettim.Bu bilinsin de önce.

1) 18 yaş üstü herhangi birinin internet hızı düşük olması nedeniyle p*rnografik video ve film indirip izlemesi suç mudur acaba? (Not: Filmlerde çocuk ya da hayvan istismarı yok)
Ya da harici hard diskte bulundurmak? Yalnız bu sorular daha önce başka platformlarda da sorulmuş ancak avukat bey ve hanımlar sadece yaymanın suç olduğunu belirtmişler. bense sadece indirip izleyip sonra da silmekten bahsediyorum bu suç mudur?

2)eğer suç ise cezası kime kesilir? Wifi veya Telefonun resmiyette kimin adına oluşu önemli midir yoksa kullanan kişiler mi sorumlu tutulur?

Lütfen konuyla ilgili en kısa zamanda bilgi verirseniz çok makbule geçer.teşekkürler.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
anlattıklarınız dahilinde ise suç teşkil etmemektedir. ayrıntılı bilgiler için profilim üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
#aUser profilinize girdim ama size ulaşabileceğim herhangi bir buton ya da iletişim bilgisi yok.İndirmek suç değil demişsiniz umarım dediğiniz gibidir.
...