İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
bir tanıdığıma 60 bin tl  senet karşılığında borç verdim güvendiğim için  (faizsiz) olarak ..   ödeyecek kişi şuanda fransada çalışıyor türkiyede  üstüne bir şey yok  türkiyeden dava açabilirmiyim   fransadaki borçluya
nasıl bir süreç olur Teşekkürler

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar.

Öncelikle borçluya Türkiye'de icra takibi başlatılması, bu takibin yurt dışı tebligat ile kesinleştirilmesi ve sonrasında icra sürecinin tenfizi için Fransa'da işlem yaparak Fransız hukukuna göre alacağın tahsil edilmesi gerekiyor. Ancak bazı Avrupa ülkeleri (örn. Almanya) Türkiye'deki icra müdürlüğü kararlarını tanımıyor. Bu durumda öncelikle Fransa'da bu kararın tanınıp tanınmayacağının araştırılıp, icra müdürlüğü kararı tanınmıyorsa Türkiye'de icra takibine geçmek yerine dava açılması ve davada alınacak ilamın Fransa'da tenfizinin sağlanması gerekmektedir.

Özetle, icra takibi başlatıldığı ihtimalde yurt dışı tebligat sebebiyle, dava açıldığı ihtimalde de hem tebligat hem de dava süreci sebebiyle uzunca bir süreçle karşı karşıya kalacaksınız. Ancak uzun ve yorucu bir süreç olmasına karşın konuya vakıf bir avukatla çalışmanız halinde alacağınızı tahsil etmenizin önünde bir engel bulunmamaktadır.
---

Anka Law Firm | Hukuk ve Danışmanlık
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Peki fransa ile turkiye arasinda  icra davasi ile ilgili anlasma varmidir.
Bilen cevaplarsa sevinirim.

İlgili sorular

2 cevap
0 cevap
20, Mayıs, 2013 Alacak Hukuku kategorisinde panjabim tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
19, Mart, 2014 Borçlar Hukuku kategorisinde utkuats tarafından soruldu
0 cevap
12, Şubat, 2018 İcra Takip Hukuku kategorisinde Savasordukaya tarafından soruldu
...