Konut Hukuku kategorisinde tarafından
5. katta oturan ev sahibi olarak oturan biriyim. Kış öncesi güneş enerjisinden çatım aktı kendim yaptırdım. Şimdi 2 enerjiden çatım yine akıyor ve kimse umursamıyor. Yasal olarak noter ihbarı ile bu enerjileri kaldırtabilir miyiz? Yada mahkeme açarak?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Zararınızın tazmini için dava açabilirsiniz. Farklı yöntemler de mevcut. Bunları öğrenmeniz için tarafımla veya başka bir avukatla iletişime geçmenizi öneririm.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar, çatı  yasal olarak ortak olan kabul edilmiştir. Dolayısı ile çatının akması nedeniyle ödemiş olduğunuz miktarı tüm apartman sakinlerinin birlikte ödemesi gerekmektedir. Tek başınıza ödeme yaptığınız için diğer apartman sakinlerinden bu paranın tarafınıza iadesini talep edebilirsiniz.

Yeni akıntı yapan enerjilerin de tadili, tadil parasının ortak karşılanmasını, bu mümkün değilse kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

Ayrıca yapmış olduğunuz bildirime rağmen kimsenin çatı tadilatına katılmaması nedeniyle eşyalarınız zarar görmüşse, bu zararınızın tazminini de talep edebilirsiniz. Selamlar

İlgili sorular

1 cevap
14, Ocak, 2015 Konut Hukuku kategorisinde fevzi0032 tarafından soruldu
0 cevap
12, Şubat, 2013 Konut Hukuku kategorisinde güldestem tarafından soruldu
0 cevap
10, Haziran, 2013 Emlak Hukuku kategorisinde yunusyildirim_02 tarafından soruldu
1 cevap
12, Eylül, 2019 Konut Hukuku kategorisinde postaciali tarafından soruldu
0 cevap
...