Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
4 sene önce bir trafik kazası olup bizimle uzaktan yakından alakası bile olmamasına rağmen kazanın kör noktada olup kazanin gerçekleştiği karayolunun devamında merkez kavşağındaki mobese kamerasına bizim aracın girmesi ve aracımızın kazanın gerçekleştiği olay yerinin ilerisindeki köy çıkışından çıkıp kazayi bile gormeden merkeze girmesi sonucu hiç bir şekilde bizim adımıza kesin bir ispat ve beyan olmamasina rağmen asıl kazaya sebebiyet verenin kaçması ve davacının ve vekilinin bizim üzerimize yıkması davanın bize kalması sonucunda açılan mahkeme ve kararı sonucu 12 ay hapis cezasına hukmedilerek ertelenmesi sonucu kapanan dosya bugün elimize davacı ve vekili tarafından manevi tazminat davası açıldığına dair bildiri geldi. Biz bu haksız geçen mahkeme ve dava sürecinin üzerine bu tazminat davası için neler yapabiliriz?

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar. Aldığınız ceza kesinleşti mi ? İstinaf mahkemesine veya yargıtaya gitti mi ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Son duruşmada hakkımızda 12 ay hapis cezası çıkartılarak dosya bölge mahkemesine gönderildi. Fakat sonrasına dair hiç bir bilgi verilmedi mahkemeye dair eve bildiride gelmedi.Bugün elimize geçen bildiride davacı vekilinin yazdığına göre "12ay hapis cezasına hükmedilerek malesef hükmün ertelenmesine karar verilmiş  hüküm kesinleşmiştir" yazmakta.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kazayla ilgili uzman mütalaası alarak ceza davasının tekrardan görülmesi için başvuru yapabilirsiniz.  Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili sorular

...