İş Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,
Özel bir şirkette 2015 Haziran ayında işe başladım ve asgari ücret maaşımı elden alıyordum.
Şirketin ünvanı "A" ancak işe girdiğimde "B" kişisinin unvanında işe başlamıştım. Sgk dökümünde "B" unvanı görünüyordu. Tam bir yıl sonra maaşların bankaya yatırılacağı bahanesiyle "B" şirketinden "A" (asıl unvan) şirketine geçirileceğimi ve bir kağıda da "Hiç bir alacağım yoktur, kendi isteğimle ayrılıyorum." tarzında yazının altına imza atmamı istediler. İki şirket arasında ortaklık ve aile şirketi olduğu için güvenip imza attım. Ardından "tazminatla alakalı bir sorunla karşılaşmam umarım" dediğimde Patron "Merak etme senin tazminatın bende duruyor" dedi ve  odadan çıkmıştım.
Yaklaşık Üç buçuk sene boyunca bilgi işlem elemanı olarak çalıştım, bu süre sonunda da Bilgi işlem sorumlusu olarak görevime devam etmekteyim.
- Maaşımdan memnun değilim ve askerliğim tecilli.
- Sigortasız işçi çalıştırılıyor
- Faturasız işlem yapılıyor
- Sgk primleri eksik yatırılıyor. Şirkette kim varsa asgari ücretten yatırılıyor. (Bilgi işlem sorumlusu, Satış müdürü, Teknik servis müdürü). Halbuki aldığımız maaşlar asgari ücretin en az iki katı.
- Ara sıra tarafıma ve diğer çalışanlara mobbing uygulandığını fark ediyorum.
- Departmanlar arası dengesiz zam artışı
- Şirket içerisinde küfür ve aşağılayıcı davranışlar
- "A" şirketinde kazanılan paralar yine kendilerine ait "C" şirketine aktarıldığı için satış yok yalanıyla personele yapılan zam buna göre yapılıyor.
- Zamlarda Agi talep ettim ancak Agi veriliyor deyip geçiştirdiler.
- Yıllık izin kullanmak istedim "Pazar" günlerini de yıllık izinden saydılar
- Diğer personellerin mesai dışı ücretleri verilmiyor
- Aile, Yakacak vb. ödemelerin hiç biri yapılmıyor

Şahsım adına birkaç soru sormak istiyorum.
Yukarıda belirttiğim üzere askerliğimi henüz yapmadım ve önümde tazminatlarımı alabilmem için birçok sebep duruyor.
4 senelik Kıdem tazminatımı sorunsuz şekilde Askere giderek alabilirim. Ancak bana verecekleri tazminatı asgari ücretten hesaplayıp vereceklerdir. Lakin 2019 yılındaki maaşım 4.500₺ (hak edilmeyen maaş, daha fazla olmalıydı)  ve aylık yol parası almaktayım. Ben şuanki maaşım ve yol masrafım üzerinden Kıdem tazminatımı talep edebili miyim? Etmezlerse şikayete edeceğimi söyleyerek yine de bu tazminatı alabilir miyim?
Ayrıca ihbar tazminatımı Askere giderek alamayacağımı biliyorum ancak diğer yasal olmayan sebeplerden dolayı ihbar tazminatımı ve ödenmeyen yardım paraları, Agi dahil alabilir miyim?

İş kanunu bildiğimiz üzere karmaşık bir kanun. Çalışanlar olarak nerede nasıl davranacağımızı bilemiyoruz.
Haklı olarak nasıl davranmam gerektiğiyle ilgili bilgilendirebilir misiniz?

Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.

Değerli yorumlarınız için şimdiden Teşekkürler.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Değerli kardesim hukukta  iddia eden ispatla mükelleftir. Özellikle maaşın asgari ücretten fazla ödendiğini ispat etmeniz size düşer Ancak işçi işyerindeki görevi gereği örneğin ustabaşı vs ise mahkeme bu konuda ilgili stk kurum kuruluşa sorar bilirkişi rapor verir bence işten ayrılmadan önce delil toplaman gerek örneğin asgari ücretin fazlasını aldığına dair makbuz vs. Genel kanaatim mahkeme aşamasında dinlenecek tanıklar toplanacak delillerle davanı kazanırsın AV Taner Boz
...