Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar, kamu personeliyim. bir kişi hakkında, facebook üzerinden şahsıma hakaret/iftira ettiği için savcılığa suç duyurusunda bulundum. aradan bir ay geçti. adliyeden telefonla aradılar. SAvcı bey, facebook üzerindeki yazışmaların mesai saatlerinde mi olup olmadığını sorduğunu söyledi. Ben de evet mesai saatlerinde oldu dedim. Bunun anlamı nedir acaba? memur mesai saatinde facebooktan cevapa vermiş diye işlem mi yapılacak bana da, yoksa görevi başındaki hakaret diye mi ya da ne amaçla sordular anlamadım. Adliyeden  arayan bayan başka birsey sormadan kapattı. anlamadım yani. bu ne anlama geliyor.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar, kamu görevlisine karşı hakaret suçunun oluşabilmesi için hakaret fiilinin doğrudan kamu göreviyle ilgili olması veya görevin yerine getiriliş yöntemi ya da sonuçları ile ilgili olması gerekmektedir. Size hakaret eden kişi, kişisel bir sebepten ötürü mü hakaret etti yoksa görevinizi ilgilendiren bir hususta mı?

Konu hakkında detaylı yorum yapabilmek için dosyanızın incelenmesi sağlıklı olacaktır. Detaylı bilgi ve hukuki destek için profilim üzerinden tarafımla iletişime geçebilirsiniz. Selamlar
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Şebnem hanım, öncelikle ilginize teşekkür ederim. İş dışında bir konuyla ilgili yaptığım yorumla ilgili olarak bana hakaretler etti, terörist dedi vs vs.  Acaba savcı bey, kamu görevlisi olmam sebebiyle, o bağlamda değerlendirme yaparak, memura hakaret kapsamına mı aldı acaba?
Saycı bey ,mesai saatleride facebook ile uğraştığım için,  benim için de kamu davası açmak istememiştir herhalde. Dediğim gibi adliyeden bir bayan aradı ve sadece bu yazışmanın mesai saatlerinde olup olmadığını sorarar teli kapattı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kamu görevlisine görevi başında hakaret için de hakaretin göreviniz ile ilgili olması gerekir. Profilim üzerinden bana ulaşarak hakaretlerin detayını göndermeniz halinde daha sağlıklı yorum yapabilirim. Selamlar.

İlgili sorular

0 cevap
3 cevap
11, Eylül, 2013 Genel Hukuk kategorisinde forever tarafından soruldu
2 cevap
15, Nisan, 2013 Borçlar Hukuku kategorisinde abdurrahmannnn tarafından soruldu
2 cevap
...