Genel Hukuk kategorisinde tarafından
1. Bahsettiğiniz kaza/olaya ait herhangi bir bilgi/belgeye rastlanılmadığı, konu hakkında 5'inci Zh.Tug.K.lığı ve Msb Arşiv Hizmetler Müdürlüğü ile yazışmalar yapıldığı, bahse konu kaza/olay ile ilgili bilgi ve belge olmadığı tarafınıza bildirilmiştir.

2. Bu kapsamda, 20 Kasım 2018 tarihindeki başvurunuza K.K.Genel Sekreterliği tarafından 07 Ocak 2019 tarihinde yazı ile cevap verilmiştir.

3. En son yaptığınız 1900187792 numaralı başvurunuzda ilgili belgelerin savcılık dosyasından temin edilmesi yönündeki başvurunuzun ise adli makamlara yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.   Sayın Avukat:Kısaca sorum şudur. ben gereken kurumlara yaşadığım olayla ilgili belgelerin bulunup gönderilmesi talebini Cimer üzerinden ilettim.bakınız yukarıda gönderdikleri 3 maddelik şaka gibi cevap.Ben Adalet Bakanlığından talepte bulunuyorum,onlar Kara Kuvvetlerine iletiyor.Kara Kuvvetleri de bu 3 maddelik cevabı gönderiyor.Böyle şey olur mu.?Hayır ben size soruyorum Adalet Bakanlığından talepte bulunuyor ve bana savcılık dosyası için adli mercilere müracaat ediniz deniyorsa kimdir bu adli merciler.? Mesele şu ki askerlik görevim sırasında geçirmiş olduğum silah yaralanmasına ait tüm kayıtlara,hak talebinde bulunma noktasında ulaşılıp tarafıma gönderilmesini istedim.Aylardır uğraştırıyorlar ve neticede belge bulunamıyor.Olaya ait tutanak düzenlendi,hastaneye gidildi,savcı önüne çıkıldı.! Peki nerede arkadaş bu belgeler.Bakkal defteri mi tutuyorsunuz.!Adalet Bakanlığına başvuruyorum,yukarıda gördüğünüz gibi bana dalga geçer gibi adli mercilere müracaat edin deniyor.Ne yapılabilir bu şartlarda.?Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Saygılarımla

4 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yaşadığınız olayla ilgili belgeler, olayla ilgilenen savcılıktan istenebilir. Mağdur olduğunuz savcılık dosyalarınız arasında bunu bulabilir ve savcılıktan dosyanın fotokopisini isteyebilirsiniz. Detaylar için tarafıma veya bir başka avukata danışmanızı öneririm.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ahmet Bey teşekkür ederim öncelikle.Bu yaşadığım olayın tarihi eski.Ayrıca bildiğim kadarı ile askeri savcılıklarda kaldırıldı.Dolayısı ile ben şimdi olayın yaşandığı Gaziantep teki tugayın bağlı olduğu askeri savcılığa talep dilekçesi göndersem bu sefer böyle bir kurum yok diye  cevap gelir,ya da dilekçem böyle bir kurum bulunamadı diye geri iade olur.Peki nereye veya hangi kuruma dilekçe verilmesi gerekiyor.?Yani hangi kuruma devredildi bu askeri savcılıktaki dosyalar.? Bakınız ifade ettiğim gibi  daha tugay da kayıt bulunamıyor.Hatta arşivlere sorulmuş netice alınamamış.Ne yaptınız yaktınız mı belgeleri.? Böyle bir şey normal mi.?O zaman ben burada bir kötü niyet ararım.Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.Saygılarımla.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Dosyanız muhtemelen Gaziantep Başsavcılığına iletilmiştir muhtemelen. Savcılık kalemine ulaşıp öyle olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ahmet Bey tekrar teşekkür ediyorum.Başsavcılık Kalem Makamına talebimi e-posta yolu ile ilettim.Açıkçası ben dahi merak ediyorum orada bir dosya mevcut mu ve ne cevap verilecek diye.İyi çalışmalar dilerim.

İlgili sorular

1 cevap
7, Aralık, 2016 Ceza Hukuku kategorisinde mrvanonim tarafından soruldu
2 cevap
27, Temmuz, 2013 Tazminat Hukuku kategorisinde Oğuz Erkan tarafından soruldu
3 cevap
2, Mayıs, 2018 Genel Hukuk kategorisinde Berkcan07 tarafından soruldu
0 cevap
4, Ocak, 2018 Genel Hukuk kategorisinde Aysel* tarafından soruldu
0 cevap
8, Eylül, 2017 Genel Hukuk kategorisinde Onur bayazıt tarafından soruldu
...