Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba biz eşimle ayrı yaşıyoruz henüz açılmış bir boşanma davamız yok fakat benim ve 6 aylık çocuğumun giderleri mevcut bunun için tedbir nafakası alabilir miyim ne yapmam gerekiyor?

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Merhaba boşanma davası açılmadan tedbir nafakası için davası açabilirsiniz. Bu süreçte boşanma davası açılırsa iki dava birleştirilerek devam edilebilir . Eğer tanıklarınız veya başkaca delilleriniz var ise ayrı yaşamakta haklı olduğunuzu ispat ederek tedbir nafakası alabilirsiniz.
Mahkemece hükmedilecek olan nafaka miktarı dava bitiminden değil, dava tarihinden itibaren işlemiş olacağı için dava tarihi ile dava bitimine kadar birikmiş hale gelen alacağınızı icraya koymak suretiyle tahsil edebilirsiniz. Detaylı bilgi için profildeki bilgilerden iletişme geçebilirsiniz.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Boşanma davası açtığınızda tedbir nafakasını talep edebilirsiniz. Profilimdeki iletişim bilgilerinden bana ulaşabilirsiniz.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, boşanma davası açmasanız dahi nafaka talebinde bulunabilirsniz. Bunun için aile mahkemesinde nafaka davasının açılması gerekir.  Ancak ayrı yaşamada haklı olduğunuzun ispatı gerekmektedir. Ispatlamaniz halinde cocugunuz ve sizin icin ayrı ayrı tedbir nafakasına hükmedilebilir.

Detayli bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
...