İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,

5 yıldır oturan kiracım kontrak yenilemesine 1 hafta kala haber vererek haber verdikten 1 ay sonra evi boşalttı(60 gün önceden haber vermesi gerekiyordu)
Kiracımın bende 850₺ depozitosu vardı.
Kontratımızda özel şartlarda ev sıfır boyalı  teslim edildi sıfır boyalı olarak teslim alınacaktır yazmasına rağmen salon 2 yıl önce boyanmış ve çıktığunda çivi izleri çatlaklar be kabarmalar vardı. diğer hiçbir yeri eve girdiğinden beri yani 5 yıldır boyatmamış. Evi 2.200₺ ye boyattım ama bunun 500₺sini borusu patlayıp eve hasar veren üst kat komşumdan, 1200₺sini su alarak kabaran yerler olduğu için sigortadan aldım. Kapsam dışında kalan yerler 500₺ tuttu.

Apartmana 660₺ aidat borcu çıktı.

Evin demirbaşı olan ve kontratta yer alan compact sistem duşakabinin düğmeleri kopmuş, panel değiştirmek için servis 200₺ parça+60₺ servis bedeli alıyor.

Elektrik ve su faturaları 100₺ tuttu.

(Kontrata göre ev boyasının tamamını ve süresinde haber vermediği için 1 yıllık kira bedelini talep edebileceğim söylendi ama ben hakkım olmayan parayı almak istemiyorum.)

Sorum:

-Cebimden çıkan 1.520 ₺ alacağım oluyor, depozito dışında kalan 670₺ için ilamsız icra takibi başlatabilir miyim?

-Adresi hala bana ait ev görünüyor, yeni adresini il ilçe olarak biliyorum bu bilgiyle icra talebi yapılabilir mi? Yapılamıyorsa nasıl bir yol izlemeliyim?

Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar.Öncelikle bu süreçte icra takibi başlatılabilir.Sürecin bu anlamda bir avukatla yürütülmesi yararınıza olacaktır.Profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.Av.Cemal Alşan
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,
Alacağınız için icra takibi başlatabilirsiniz. Kişinin adresi bilinmiyorsa tebligatlar mernis adresine çıkartılır.
Detayli bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
...