Sosyal Sigortalar Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar kurumsal bir firmada market çalışanı olarak görev yapıyordum. Kamyondan mal indiriken ve depoya mal taşırken ağır yükten ötürü aralık 2018 de kasık fıtığı oldum. O halimle bile mağaza envanteri ve eleman eksikliği nedeniyle korse takatak 1,5 ay çalıştım. Ocak 2019 da ameliyat oldum ve 1 ay rapor kullandım.  Doktor 6 ay dikkat etmelisin dedi. Şubatta 24 itibariyle işe döndüm fakat ne kadar dikkat edersem edeyim bir işe yaramadığını gördüm. Firma bana daha hafif bir işvermeyi kabul etmedi. Ameliyatın tekrarlamaması için sağlık nedeniyle istifa edip işten ayrıldım. Yaklaşık 1 aydır işsizim ve aynı sektörde çalışamıyorum. Hem işimi hem de yönetici kariyerimi kaybettim. Ne tazminat ne de işgöremezlik alamıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar.Somut olayda hem kıdem tazminatı alabilmeniz hem de tazminat hakkınız mevcut.Süreci bu anlamda bir avukatla  yürütmek yararınıza olacaktır.Profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.Av.Cemal Alşan
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İşkur süreci ile başladım. 3 ay işkur daha sonra 7 ay kadrolu olarak çalıştım. Bu durumda seneyi doldurmadığım için kıdem tazminatı hak etmiyorum galiba. Diğer taraftan iş kaybı tazminatı içinde iş kazasını tespit ettirmem gerekiyor mu?
...