Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba baba tarafi dogulu ve biz ailecek doğuyu hic istemiyoruz. Hic bir baglantimiz yok onlarla ve insanlar ve cevre acisindan yadirganma gibi bir cok sikintimiz olabiliyo. Anne tarafim karadenizli biz hep orayo soyluyoruz ama artik degistirmek istiyoruz. Baba tarafindan hic bir kimse ile gorusmuslugumuz konusmuslugumuz yok asla ve artik kimligimizdede olsun istemiyoruz. Soy isimde gülünç olusundan dolayi onuda degistiricez. Lütfen yardimci olun bi yol gosterin bize..

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, kütüğünüzü nüfusa kayıt sırasında yanlışlık yapılmış ise değiştirebilirsiniz. Soyadınızı ise değiştirmeniz çok kolay olacaktır. Detaylar için tarafımla veya bir başka avukatla iletişime geçiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kütüğünüz de yanlışlık olduğu takdirde yıllarda ikamet ettiğiniz meskende bulunan, çevrenizden bulacağınız şahitlerle birlikte yaşadığınız sıkıntıları hakkaniyete uygun bir şekilde beyan ederek değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Soyisim değişikliğinde bulunmak istiyorsanız size nacizane tavsiyem ailedeki yakın, samimi olduğunuz ve sürekli beraber bulunduğunuz akrabalarınızla beraber başvurmanız olacaktır tek başvurmanız durumunda yine değişiklik yapabilirsiniz lakin sizin aileyi bulunduğunuz bölgede net tanımlamak için hep birlikte başvuru yapıp değiştirmeniz sizin için daha faydalı olabilir.
Saygılarımla Av. Abdulkadir Mutlu

İlgili sorular

...