Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,

2010 yılında kayın babamdan tarla ve ev taşınmazlarını satış olarak belli bir tutar oranında üzerime satın aldım. Sonra kayın babam ve kaynanam 2012 yılına vefat ettiler.  Takibinde  2017 yılında hanımın 2 kardeşinden 1'i  tarafıma muvazaa tapu iptal davası açtı. Dava başında ihtiyati tedbirde koydurdu. Daha sonra 2 yıl süren davayı tarla ve evin yarısını almak adına kazandı davacı (kayıncom). Ardından ben  istinaf için 15 gün yasal süremi kaçırdım. Bu arada 16. gün ilk derece mahkeme verdiği ilk kararın istinafa itiraz edilmedi
diyerek hem kararın kesinliği yayımlamış hem tapu vesaire her yere yazı göndermiş ayrıca tapudan ihtiyarı tedbiri kaldırmış.
Daha sonra ben 17. gün istinafa başvuru temyiz dilekçesi verdim ve 2 gün geç itiraz etme nedeni olarak da tebliği 18 yaşımdan küçük oğlumun aldığını belirttim (ki bu yüzden geç kaldım oğluma vermiş postacı oğlum 3 sün sonra dedi) neyse istinaf başvuru dilekçemi kabul etti ve davayı aldı ve şuan dava istinafta gözüküyor ve atama için ön inceleme bekliyor.
Benim burada öğrenmek istediğim nokta  ilk derece mahkeme kararı yayımlayınca benim için 15 gün içinde istinafa gitmedi diyerekten kararı kesin olarak yayımladı ve taşınmazlar üzerinden ihtiyati tedbiri kaldırdı ama benim 17. gün de tebliği oğlum aldığı için başvuracağımı bilemedi ,düşünemedi istinaf yolu kapandı sandı, ama istinaf mahkemesi dilekçemi haklı buldu kabul etti ve bugün yarın incelemeye başlıcak bu arada tapuya sordum satış olabilir tedbir yok dediler bu durumda:

1- Ben tedbir olmayan tarla ve evi satabilir miyim (tapu engel yok satış olur diyor)
2- Eğer satarsam davayı istinafta da kaybedersem kayınco bana tazminat açabilir mi (çünkü o zaman tarla ve ev üzerimde olmayacak.
3- Davacı kayınco benim bu taşınmazları dava sürerken sattığım için bu satışı delil olarak istinafa sunup istinafta kendi lehine karar alabilir mi

Bu sorularımın cevaplarını bekliyorum İlginize çok teşekkür ederim.

2 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tebligat da 18 yaşın altında mı üstünde mi kimliğe göre bakılmaz. kanuna göre
Muhatap yerine kendisine tebliğ yapılacak kimsenin görünüşüne nazaran onsekiz yaşından aşağı olmaması ve bâriz bir surette ehliyetsiz bulunmaması lâzımdır.

postacı tebligatı alanın 18 yaşından kimlikte küçük. ancak 18den büyük gösterdiğini mazbataya yazmazsa haklı olursunuz istinaf dilekçeNiz incelenir. bu yazılmışsa istinaf başvurunuz reddedilecek.
şu anda evi satarsanız kötü niyetli olduğunuz kabul edilir ve kayınco zararını sizden her türlü giderir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Peki hocam tedbiri kaldıran kendileri tedbir kalkınca benimde ihtiyacım var ise satmam neden kötü niyetli oluyor.
Ve bu satışı yapmam benim davayı istinafta da kaybetmeme neden olur mu

İlgili sorular

0 cevap
15, Nisan, 2019 Miras Hukuku kategorisinde the men tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
22, Şubat, 2019 Aile Hukuku kategorisinde Dilek.yavuz tarafından soruldu
0 cevap
22, Şubat, 2018 Tazminat Hukuku kategorisinde HAYES980 tarafından soruldu
1 cevap
19, Temmuz, 2017 Emlak Hukuku kategorisinde Halit123 tarafından soruldu
...