Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba, amcamlar ve babam toplamda 4 kardeş. Ben tek çocuğum. 1 amcam evli ve 2 çocuğu var. Diğer 2 amcam bekar. Şu an sadece 1 bekar amcam hayatta. Vefat eden bekar amcamdan yaklaşık 100 bin TL değerinde arsa miras kaldı. Bu arsanın satışı söz konusu fakat miras paylaşımı nasıl yapılacağı konusunda soru işaretleri var. Şu an vefat eden evli olan amcamın 2 tane çocuğu var. Ayrıca bu çocukların da annesi olan yengem, 1 bekar amcam ve ben varım. Burada miras 3 aile olduğu için 3 e mi bölünmeli yoksa yengem dahil herkese eşit pay mı düşüyor yoksa yengemin hiç hakkı yok mu?
Özetle vefat eden bekar amcamdan kalan arsanın satışından gelecek 100 bin TL, ben, 2 kuzenim, yengem(2 kuzenimin annesi) ve bekar amcam arasında nasıl paylaşılmalı?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kimin hangi tarihte ve sırayla vefat ettiği dağıtımda  önem arz etmekte ve daha detaylı dinlenilmesi dağıtımın sağlıklı olması açısından gerekmekle birlikte,  yazdıklarınızdan kabaca anladığım kadarıyla 1/3 siz, 1/6-1/6 kuzenleriniz,1/3 bekar amcanız şeklinde olması gerekir. Paylaşım sürecinde bir avukat ile hareket etmenizi tavsiye ederim
Detaylı bilgi ve hukuki destek için profilimdeki iletişim bilgilerinden arayabilir veya whatsapp üzerinden mesaj atabilirsiniz.

İlgili sorular

...