İş Hukuku kategorisinde tarafından
Bir zincir markette 3 yıl boyunca çalışmaktaydım. Geçen yıl ayrıldım. Giriş saati ve çıkış saati kasa defterinde yazılan saatlerden her zaman fazla oluyordu. Ayrıca yasal mola olarak olması gereken 1,5 saat molayı kimse kullanamıyordu. Yani günlük 9 saat çalışılıp bir buçuk saat mola düşünerek 7,5 saat yazılıyordu. Giriş saatinden 15-20 dakika önce girilip çıkış saatinden 30 dk bazen 1 saat sonra anca mağazadan çıkabiliyorduk.
Bu gibi durumda çalışan arkadaşlar iş korkusuyla şahit olmuyorlar.
Ancak aynı dönemde çalışmış olan ve işten ayrılmış arkadaşlarım şahit oluruz diyorlar.
Bu durumda tanık la dava açılıp kazanılabilir mi?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar tanık ifadeleri önem arz etmekle birlikte,  karşı tarafın bu konuda aleyhinize kabul edilebilecek elindeki  yazılı delilleri de değerlendirmek gerekir.
Hukuki danışmanlık ve detaylı bilgi için profilimdeki iletişim bilgilerinden arayabilir veya whatsapp üzerinden mesaj atabilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar Onur bey,


Fazla mesai çalışmış olmanızdan dolayı, iş akdini ihbar bildirim süresi beklemeden derhal haklı nedenle fesehedebilirsiniz. Bu durumda kıdem tazminatınızı ve alacaklarınızla birlikte varsa fazla mesai yol ve yemek gibi haklarınızıda işverenden talep edebilirsiniz. Lütfen profilimde yer alan numaradan benimle iletişime geçin, bu teknik ve detay süreci beraber ilerletip yol arkadaşlığı yapabiliriz. İyi günler dilerim.

@Av_CanerElmas
...