Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba. Soruma cevap alırsam çok memnun olacağım. Köyde yaşıyorum, danışabileceğim kimse yok. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Rahmetli babamdan bir miktar tarla kaldı, çocukları olarak mirasçıyız. İntikal ve tapu işlemlerini yaptık. Birkaç ay önce kardeşim vefat etti. Geriye büyük borç bıraktı, miras tarladan ona kalan payı çocukları reddi miras yaptı. Biz kardeşler payımızı satmak istiyoruz ama tapuya her gittiğimizde ayrı bir cevap, görevliler ne yapacağını bilmiyor. İlk defa karşılaştığımız bir durum, bilmiyoruz diyorlar ama tarla için vergileri almayı biliyorlar. Neyse, payımızı almak için öncelikle nasıl bir adım atmamız gerekiyor?

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İyi günker.Öncelikle tapu kaydının incelenip tapu kaydında tahdit olup olmadığı belirlenmeli.Akabinde arazinin yüzölçümünün bölünmeye elverişli olup olmadığına bakılmalıdır.Teknik bir süreç söz konusu oldupundan süreci bir avukatla yürütmek yararınıza olacaktır.Profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.Av.Cemal Alşan

İlgili sorular

0 cevap
19, Aralık, 2017 Aile Hukuku kategorisinde Laleneriman tarafından soruldu
1 cevap
23, Ocak, 2014 Miras Hukuku kategorisinde blackdragon tarafından soruldu
1 cevap
4, Şubat, 2018 Miras Hukuku kategorisinde Çerkes tarafından soruldu
1 cevap
...