Genel Hukuk kategorisinde tarafından
Merhabalar, oturduğum binanın hemen bitişiğindeki apartmanın 1. Katında oturan aile ile alakalı problemlerim var. Oturdukları binanın kendilerine ait olan 1. Katı oldukça geniş balkonlu bir oturma alanına sahip, bu avlunun bir tarafında benim oturduğum bina diğer tarafında da başka bir bina var ve binalar birbirine yakın.
Şimdi burada oturanlar yeri geldiğinde gece geç saatlere kadar oyun oynamalar olsun(okey, tavla vb) yüksek sesle bağırarak konuşmalar olsun, torunlarının argo şeklinde bağırmaları olsun türlü gürültülere maruz kalıyorum. Benim oturduğum daire 3. Katta olduğu için onların hizasının biraz üstünde kalıyorum ve haliyle bana çok ses geliyor. Alt katta oldukları için  benim ve diğer binanın yüksekliğinden dolayı ses çok yankı yapıyor ve rahatsız ediyor. Yatak odamın ve oturma odamın cephesi de ne yazık ki bunların balkonuna bakıyor.
Geçen sene bir defa kendim gidip kibarca rica ettim ozaman da bebeğim yeni doğmuştu. 2 3 akşam iyiydi ama sonra aynen devam ettiler. Sonrasında polisi aradım geldi durumu gördü ve uyardı sağolsun ama yine değişen bir şey olmadı. Şimdi havalar ısınınca bunlar yine avluya çıktılar ve aynı şeyler yine başladı. Evde cam açamaz oldum.

Bu durumla alakalı nasıl bir hukuki süreç izleyebilirim? Oturduğum dairede kiracıyım. Şimdi bebeğim biraz daha büyüdü ve bunların gürültüleri yüzünden uyuyamaz hale gelecek akşamları. Bir kaç kez yaptıkları gürültülerle alakalı video çekimim de oldu. Mahkemeye verebilir miyim? Böyle bir hakkım var mı? Ya da polis harici daha etkili olarak nereye şikayet edebilirim? Teşekkürler

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

5 cevap
1 cevap
29, Mayıs, 2017 Sosyal Hukuk kategorisinde Melilk tarafından soruldu
0 cevap
20, Haziran, 2017 Konut Hukuku kategorisinde Esra19 tarafından soruldu
1 cevap
3, Mayıs, 2017 Sosyal Hukuk kategorisinde Aksrey tarafından soruldu
...