İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
Kira sözleşmesi yaptığımız kiracı 6 aydır kira ödemiyor,ihtarname gönderdim ancak evde bulunamıyor.kişi ikametini aldırmadığı için evrağı muhtar da almamış.
Aynı zamanda elektrik faturasını da üstüne almadığı ve usulsüz tüketime devam ettiği için kurum; son abone ben olduğumdan beni arıyor.neyse ki ben aboneliğimi kapatmıştım.
Tek yaşayan kişi evde bulunamıyor,telefonunu açmıyor.icra takibi başlatsak da evrağı ulaştırmak mümkün görünmüyor.bu durumda nasıl bir yol izlenebilir,teşekkürler

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar, haciz+tahliye talepli icra takibi ile sonuç alınır. Tebligat kanununda birtakım usuller var. O usüller işletilip, icra takibi kesinleştirilerek  hem haciz hem tahliye için adımlar atılır.

Hukuki danışmanlık ve detaylı bilgi için profilimdeki iletişim bilgilerinden arayabilir veya whatsapp üzerinden mesaj atabilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar Seda hanım,
İcra müdürlüğünden tahliye ihtaratlı örnek no:13 ödeme emri yollayarak hem birikmiş kira borcunun ödenmemesi durumunda şahsın haczi kabil malvarlığı haczedilip hem de takibin kesinleşmesinden sonra icra hukuk mahkemesi'nden bu işleme binaen tahliye kararı kolaylıkla alınarak şahıs tahliye edilebilir.

Bu işlem için bulunduğunuz yer nöbetçi icra müdürlüğünden dahi yetkili (taşınmaz mahalli) icra müdürlüğü'ne gönderilmek üzere harç, masraf yatırıp işlemlere başlanabilir.

Arzu ederseniz profilimde yer alan numara üzerinden benimle iletişime geçerseniz işlemlere gün içerisinde başlayabiliriz.İcrada gün sayısı çok önemlidir. İyi günler dilerim.


@Av_CanerElmas

İlgili sorular

2 cevap
31, Ağustos, 2015 Emlakçı Hukuku kategorisinde Umut0101 tarafından soruldu
1 cevap
16, Ocak, 2022 Kira Hukuku kategorisinde dnzyldz tarafından soruldu
0 cevap
11, Mart, 2019 Konut Hukuku kategorisinde Emre779 tarafından soruldu
...