Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba, bundan yaklaşık bir yıl önce bir komşumuzdan motor almak için anlaştık. Daha önce alım satım yapmadığım için konulara pek hakim değildim. Motoru satış yapmadan önce aldım fakat para ödemedim. İstediğin kadar kullan ödemeyi ve al sat işlemlerini müsait olduğumuz bir zaman yaparız dedi. Nasıl olsa tanıdık aynı yerlerde oturuyoruz sorun olmaz diye düşünerek motora binmeye başladım ve al sat zamanına yaklaştığımızda motorun eksikliklerini yaptırdım. Üç bin Türk lirası yaptırmaya harcadım sigortasını muayenesini yaptırdım ve alım satım için noterin yolunu tuttuk. Notere geldiğimizde motorun hacizli olduğunu öğrendim. Benden saklamıştı. Daha sonra hacizleri kaldıracağım bahanesiyle oyaladı. Bir miktarın alacağı parayı kendisine verdim. Fakat kaldırmadı ve motor yaşlı annesinin üstüne. Parayı parça parça aldı motorun her şeyini yaptırdım fakat 1 yıldır üstüme yapmıyor ve buralardan uzaklaştı. En sonunda denk geldik ve artık daha açıcağımı beni kandırdığını söyledim. Paramı istedim. Fakat istersen aç zaten emekli maaşına el koyulmuyor naparsan yap motoru istersen parçala dedi fakat daha sonra motoru parça parça satıcağım için şikayetçi olma potansiyeli var. Bende öyle yapmak istemiyorum. Elimde Mesajlar ve on kişi şahidim var. Dava açsam ne gibi bir sonuç alabilirim. Teşekkürler.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar.Öncelikle geçmiş olsun.Süreci bir avukatla yürütmek yararınıza olacaktır.Bu yöntemle alacaklarınızı tahsil edebilmeniz mümkün.Profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.Av.Cemal Alşan
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Motor için ödeme yaptınız mı yoksa sadece kullanabilmek adına yaptığınız harcamalar mı var ?  Emekli maaşı üzerine haciz yapılamaz ama sadece emekli maaşı olduğu bilgisini o kişiden aldıysanız doğruda olmayabilir.Elinizde ki mesajlar ve şahitler sizin yararınızadır. Konunun detaylarını konuşmak için profilimde yer alan numaradan beni ararsanız sevinirim.
@Av_CanerElmas
...