Sigorta Hukuku kategorisinde tarafından
calıştığım yer sigortamı ödememek için 3 ay sigortasız çalıştırdıktan sonra çalıştığım sektörle ilgisi olmadığı halde beni  işkur eğitim programında ön muhasebeci olarak çalıştırdı. 3 ay sigortam ödenmedi 3 ay da sadece sağlıktan yararlanabildim.bu konu hakkında yapabileceğim birşey var mı?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Halen mevcut işyerinde çalışıyorsanız, bu durum harika bir durumdur çünkü şikayet üzerine denetim çok kolaydır. Hemen işyerinizin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Merkezine yazılı dilekçenizi sunarak kısa süre içerisinde sgk kontrol memuru gelmesini sağlayabilirsiniz.  Alo 170'i arayarakta müracaatınızın durumunu sorgulayabilir ve şikayetinizi tekrarlayabilirsiniz.
Eğer işyerinden çıkmış ve çalışmıyorsanız, başka hiç bir idari yola başvurmadan direk yargı yoluna başvurmanız yararınızadır. Hizmet tespit davası ile iş yerinde çalışmanızı kanıtlayarak haklarınızı talep edebiliriz.

İki yöntem içinde profilimde yer alan numara üzerinden benimle iletişime geçerseniz bugün içerisinde işlemleri halledebiliriz. İyi günler dilerim.

@Av_CanerElmas
...