İş Hukuku kategorisinde tarafından
Osbg bünyesinde çalışıyorum ayda 15 gün tatil 15 gün 24 saat nöbet şeklinde ayda 360 saat yapıyor asgari ücret üzerine de fazla mesai falan yatmıyor şimdi başka bir iş buldum çıkış istedim cuma gününe kadar tutmak istiyorlar daha erken çıkmam gerek iş sözleşmesinde belirttik diyor fazla çalışma olabilir diye kanun üzerinde bir süre için sözleşme yapılırsa geçerli olurmu?işveren ihbar tazminatı alabilir mi sözleşmede maaşın 2 veya 3 katı diye belirtmişler
4 aydır bu işyerinde çalışıyorum

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
İşvereniniz sizden ihbar tazminatı alabilir ve bu kanun gereğince 2 haftalık ücretiniz kadardır. Ancak durumunuz için şöyle bir yorum da yapabilirim. Haftalık olarak çalışma süreniz en fazla 45 saat olarak belirlenmiştir. Yani aylık çalışma süreniz en fazla 180 saat olabilir. Bunun dışında fazla mesai süresi yılda en fazla 270 saat olabilir. Sizin olayınızda ise aylık 180 saat fazla çalışmanız mevcut. Yani yıllık fazla mesainizi bir buçuk ayda tamamlıyorsunuz.
Yönetmeliğe göre fazla mesai için saatte aldığınız ücretin %50 zamlısını almanız gerekir. Bu da asgari ücretten hesaplanırsa, 1 maaş+ 1,5 maaş = 5000 Tl almanız gerekmektedir aylık olarak. Siz 4 aylık çalışmanıza 20.000 Tl alacakken size sadece 8.000 Tl maaş yatırılmış.
İşveren size ceza ödersiniz derse siz de ona bu şekilde cevap verin. 12.000 Tl alacağınızı tahsil etmek ve işvereniniz hakkında idari soruşturma başlatılmasını isterseniz de tarafımla veya bir başka avukat ile irtibata geçmenizi öneririm.
...