Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Öncelikle aile içi şiddet sebebiyle evde tartışma sonucu kapımıza polis geldi, babam konuyu gizlemek için bir şey yok dedi. Ben şiddet uyguladığını söyleyerek şikayetçi olduğunu söyleyince benim reşit olmam sebebiyle evden uzaklaştırılmamı istediğini söyledi.

Ben 32 yaşındayım yüksek lisans öğrencisiyim, %46 engelli raporum var, şu an için herhangi bir gelirim yok.
Kendi yaptığı şiddeti aileye verdiği huzursuzluğu kapatmak için böyle bir girişimde bulunan babanın talebi haklı mıdır? Kendi belirttiği gibi bana karşı hiç bir yükümlülüğü yok mudur? Ayrıca aileye gerekli sorumluluklarını uzun süredir yerine getirmemektedir ve resmi nikahı olmaksızın başka bir kadınla birlikteliği de vardır.
Yasal haklarımız nelerdir yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Teşekkürler ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,
18 yaşını geçtikten sonra anne babanın çocuğa bakma yükümlülüğü ortadan kalkmaktadır. Dolayısıyla evden uzaklaştırılmanızı isteyebilir. Resmi nikahı olmadan başka bir kadınla yaşaması durumunu , bir çeşit aldatma olayı olarak söylüyorsanız şimdiden kanıtlamanız sizin için iyi olacaktır. Bu durumda anneniz sağ ve babanız ile halen evliyse bu kaıta dayalı olarak eşinin kendisine karşı kusuruna dayanarak boşanabilir.  İyi günler dilerim.  Hukuki yardım ve bilgilendirme için profilimdeki numaradan beni arayınız.
...