İş Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar 3,5 yıldır devam ettiğim özel eğitim kurumunda 2 hafta önce kurum ortakları kendi aralarında uzlaşamayarak yollarını ayırdı.İçinde bulunduğum şube yeni ortağa geçti.Asıl bağlı olduğu firma ısrar , psikoloji baskı ve stres ortamı oluşturarak defalarca benimle görüşme yaptılar .Kendi belirttikleri şubeye acilen geçmemi isteyerek başka alternatif sunmadılar ve baskıların sonucunda mail yolu ile ısrarcı firmadan istifa ettiği belirten bir mail atmış bulundum.10 gün önce bu olay gelişti fakat kurum beni istifa süreci ile ilgili çağırmadı bilgi vermedi .Öğrendim ki beni halen bir şubelerinde Müdür olarak atamam bulunduğu için işe gitmediğim halde çalışıyor göstermeye devam ediyorlar.Ve bu işlemi ay sonuna kadar devam ettireceklermiş.
İstifa ettiğim kurum;
Benim üstümde stres ve baskı oluşturarak istifaya başvurmama sebep oldu
Tüm haklarımdan mahrum kaldım
Çalıştığım daha önceki yıllarda girdi çıktı yaparak yıllık izinlerimi vermemiş ve resmi izinlerde kayıtsız şartsız çalıştırmaya devam etti.
Hali hazırda devir olan bir şubeden yeni kuruma zarar verebilmek amaçlı çıkmaya zorladı.
Benim bilgim ve iznim olmadığı halde sgk 'da çalışıyor göstermeye devam ediyor .
İşsizlik ödeneğine başvurabilir miyim?
Şuan için izlemem gereken yol nedir? Resmi bir istifa halen verilmiş değil haklarımın peşine nasıl düşmem gerekir.sgk durumu için şikayette bulunabilir miyim?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Merhaba Esra hanım,

  -İşyerinizin devri ile birlikte sizin hiçbir hak kaybınız olmayarak tüm haklarınız aynı şekilde korunuyor haldedir. Devirin aynı il içerisinde olması halinde, devrin olumsuz sonucuna dayanarak iş akdini feshetme imkanınız bulunmuyor. Aynı zamanda farklı ilde ise, sözleşmede yer alan ''görev yeri olarak her yerde çalışabileceğinizi'' belirten bir ibare varsa yine bu duruma dayanmak imkanı yoktur.
-İş yerinizde size karşı oluştuğunu düşündüğünüz mobbingi kanıt ve tanıklarınızla  ispatlayabileceğinizi düşünüyorsanız iş akdinizi haklı nedenle feshedebilir ve ihbar bildirim süresine bağlı kalmadan işten ayrılabilirsiniz.

- İş akdini haklı nedenle feshetmeniz halinde içeride olan fazla mesai ücretlerinizle,yıllık izinlerinizi ve kıdem tazminatınızı arabulucuk görüşmeleri ile işverenden talep edebilirsiniz. Arabulucu görüşmelerinden anlaşma çıkmaması durumunda son arabulucu tutanağında durumu kesin olarak bildiren ibareyi yazarak ,iş mahkemesinden alacaklarınızı talep edebilir ve karar sonrası yasal faiziyle alabilirsiniz.

Hukuki yardım ve bilgilendirme için lütfen profilimdeki numaradan beni arayınız. İyi günler dilerim.
...