Aile Hukuku kategorisinde tarafından
İşim gereği önümüzdeki 1 sene boyunca yurtdışında olacağım. Eski eşime takı davası açmak istiyorum fakat bu süre içerisinde dava için Türkiye'ye gelip gitmem imkansız. Vekalet vererek yurtdışından bu davayı yürütebilir miyim?

Not: bir bayanım. Kullanıcı adım öylesine alınmış bir isim. Takı davasında Yargıtay bayanlardan yana diye biliyorum. Bu dava ben döndüğümde sonuçlanmış olsun istiyorum

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hukuk yargılamasına konu olan davanızı vekil tayin etmek suretiyle avukat eşliğinde takip edebilirsiniz, davanızın ne kadar zamanda sonuçlanacağı mahkemelerin iş yoğunluğu dava sorunsuz bir şekilde açılması ile ilintilidir, detaylı bilgi için profilimdeki numaradan tarafıma ulaşabilirsiniz iyi günler
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, konsolosluktan vekalet çıkarmanız halinde davanız Türkiye'deki bir avukat aracılığıyla takip edilebilir, sonuçlandırılabilir. Hızlı bir sonuç istiyorsunuz, bunun için hakime ve kaleme baskı uygulanabilir fakat yine de bu konuda karar hakimin olduğu için kesin bir süre hesabı yapmak yanlış olacaktır. Dediğiniz konuda haklısınız adetler ve içtihatlar dahilinde ziynet eşyaları kadına verilmiş olarak kabul ediliyor. Durum değerlendirmesi ve detaylar için tarafımla veya bir başka avukat ile irtibata geçmenizi öneririm.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,
Yurtdışında bulunduğunuz süre boyuncada konsolosluktan vekalet vererek davanızın vekil aracılığıyla yürütülmesini sağlayabilirsiniz. Hukuki olarak güncel içtihatlar dediğiniz gibi kadına yönelik kararlar verilmesi yönünde. Davanızın sizin dönüş tarihi olan 1 senede tamamlanma ihtimali bulunmakta fakat bunun için mahkeme yoğunluğu ve bizim sunacağımız argümanların, delillerin mahkemenin işini kolaylaştıracak nitelikte olması gerekmektedir. Profilimdeki numaradan beni arayabilirsiniz.
@Av_CanerElmas

İlgili sorular

1 cevap
19, Mayıs, 2019 Seyahat Hukuku kategorisinde Oğuzhan454 tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
0 cevap
5, Mayıs, 2015 Genel Hukuk kategorisinde deliveli tarafından soruldu
...