Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
11 yıldır bir özel okulda çalışmaktayım bu sene ayrılacağım. fakat kurucu bana tazminat ödemek istemiyor. özel okul öğretmenleri süreli sözleşmeli diye. sigorta başlangıcım 1990 sadece yaşı bekliyorum. yaşı beklemek için emekliliğimi istediğim takdirde kıdem tazminatını alabilirmiyim?
şimdiden teşekkürler

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,

Yapılan sözleşmenin belirli  süreli sözleşme olması nedeniyle sözleşme süresi sonunda sona erdiğinde işveren sözleşmeyi yenilemeyi teklif etmezse (en az 1 yıl kıdemi varsa)  kıdem tazminatı ödemek zorundadır. Ancak yeni Yargıtay içtihatı birleştirme kararı nedeniyle sizin sözleşmeyi feshiniz kıdem almanıza engel oluşturur.

Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
Belirli süreli sözleşmelerde süresi sona erdiği takdirde kıdem tazminatına hak kazanılamaz. Ancak emeklilik sebebiyle işten ayrılma durumunda kıdem tazminatına hak kazanırsınız. Detaylı bilgi için profilimdeki iletişim adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar Mehmet bey,


11 yıllık çalışmanız sonucunda haklı bir nedenle fesih imkanınız doğmuş olabilir. Bunların gözden geçirilmesi tekrardan yararınıza olur. Şayet böyle bir durum varsa korkmanıza sebep olan bir çok engel ortadan kalkmış olur. Bu hususları konuşmak için profilimde bulunan telefon numarasından beni arayabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim.

İlgili sorular

0 cevap
0 cevap
2 cevap
1 cevap
29, Haziran, 2019 Tazminat Hukuku kategorisinde radikel tarafından soruldu
1 cevap
...